Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktspuré med lök och kotletter

En smaksensation! Saftiga kotletter serveras med underbar karamelliserad rödlök kryddad med dragon. Till det, en smarrig rotfruktspuré av potatis och rotselleri. En tilltalande rätt med fina färger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med skalade och krossade vitlöksklyftor. Häll av vattnet. Vispa till en slät puré tillsammans med matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skiva rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, salt och vinäger. Koka tills det blir en simmig konsistens.
  3. Hacka dragonen och blanda med löken.
  4. Stek kotletterna i oljan i en het stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med lök och purén.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g rotselleri
  • 600 g fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
  • ca 550 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 481 kCal