Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Perfekt påskmiddag är skivad kalkon varvad med ugnsbakad rotselleri på fat. Och ölkorv, riven halloumi och gräslök på toppen gör sitt för både utseende och smak. Kronan på verket blir örtdressingen med dragon, körvel och citron. En smakrik och lättlagad rätt.
Ingredienser
8 portioner
1 kg rotselleri
1 msk olivolja
salt
peppar
ca 1 kg färdigkokt påskskinka av kalkon
2 ölkorvar
150 g halloumi
1 kruka gräslök
Örtdressing
1 kruka dragon
1 kruka körvel
skal från 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
4 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1707 KJ / 407 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater7.8 g
Protein36.1 g
Kommentarer