Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Perfekt påskmiddag är skivad kalkon varvad med ugnsbakad rotselleri på fat. Och ölkorv, riven halloumi och gräslök på toppen gör sitt för både utseende och smak. Kronan på verket blir örtdressingen med dragon, körvel och citron. En smakrik och lättlagad rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala rotsellerin och dela den i 4 klyftor (för 8 port). Lägg dem i en ugnssäker form. Vänd runt i oljan, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme eller tills klyftorna är mjuka.
  3. Dressing: Plocka dragonbladen och hacka dem och körveln. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda olivoljan med citronskal, citronsaft och de hackade örterna.
  4. Skiva kalkonskinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  5. ”Slanta” ölkorven. Riv halloumin grovt på rivjärn. Hacka gräslöken.
  6. Skiva rotsellerin och varva den med skinkan på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med ölkorv, halloumi och gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri/laktosfri: Ersätt halloumi med tofu.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ca 1 kg färdigkokt påskskinka av kalkon
  • 2 ölkorvar
  • 150 g halloumiost
  • 1 kruka gräslök
Örtdressing
  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka körvel
  • skal från 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1707 kJ / 407 kCal