Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Perfekt påskmiddag är skivad kalkon varvad med ugnsbakad rotselleri på fat. Och ölkorv, riven halloumi och gräslök på toppen gör sitt för både utseende och smak. Kronan på verket blir örtdressingen med dragon, körvel och citron. En smakrik och lättlagad rätt.

Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Ingredienser

8 portioner
1 kg  rotselleri
1 msk  olivolja
salt och peppar
ca 1 kg  färdigkokt påskskinka av kalkon
2   ölkorvar
150 g  halloumi
1   kruka gräslök

Örtdressing

1   kruka dragon
1   kruka körvel
skal från 1   citron
1 msk  färskpressad citronsaft
4 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri/laktosfri: Ersätt halloumi med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1707 KJ / 407 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater7.8 g
Protein36.1 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Godaste potatissalladen
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto och kalkon på majskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsstekt kalkon med saffran & citron
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga