Rotfruktslasagne

Betyg 4.3 av 5.237 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Rotfruktslasagne

Bästa vegetariska lasagnen som är enkel att laga. Visst är det ett gäng rotfrukter som ska skalas och rivas, men sedan är det bara att blanda och varva lagren. Gör en stor sats och ha lunchlådor för hela veckan!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Lasagnen ligger i en ugnsform. Bredvid står en salladsskål.

Ingredienser

8 portioner
3 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
5 vitlöksklyftor
300 g rotselleri
300 g palsternacka
200 g morötter
6 dl crème fraiche (34%)
2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
3 tsk salt
1 1/2 tsk malen svartpeppar
18 lasagneplattor
olivolja till formen
100 g riven ost

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

42 st
  • Smakade surt och jag vet inte om det berodde på att jag använde lätt creme fraiche så mitt tips är att använda den på 34 %

    Elin

  • Väldigt fyllig och god smak! Bytte rosmarin mot oregano och lade lite riven ost till varje lager. Kommer att laga rätten fler gånger!

    Charlotte

  • Enkelt laga och väldigt gott!

    Bo

Näringsvärde per portion

Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett29 g
Salt3.6 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bönlasagne med spenat och zucchini
    Betyg 4.5 av 5.309 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfisk- och squashlasagne
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad