Rotfruktslasagne

Bästa vegetariska lasagnen som är enkel att laga. Visst är det ett gäng rotfrukter som ska skalas och rivas, men sedan är det bara att blanda och varva lagren. Gör en stor sats och ha lunchlådor för hela veckan!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
8 portioner
3 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
5 vitlöksklyftor
300 g rotselleri
300 g palsternacka
200 g morötter
6 dl crème fraiche (34%)
2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
3 tsk salt
1 1/2 tsk malen svartpeppar
18 lasagneplattor
olivolja till formen
100 g riven ost
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett29 g
Salt3.6 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
42 stSmakade surt och jag vet inte om det berodde på att jag använde lätt creme fraiche så mitt tips är att använda den på 34 %
Elin
Väldigt fyllig och god smak! Bytte rosmarin mot oregano och lade lite riven ost till varje lager. Kommer att laga rätten fler gånger!
Charlotte
Enkelt laga och väldigt gott!
Bo
Hittade receptet av en slump, och av antalet stjärnor och kommentarerna att döma skulle det smaka gott! Vilket det också gjorde🤩 Vet inte hur originalet kall smaka då jag la till en lök och oregano. Kommer lagas fler gånger!
Lisa
Så otroligt god. Jag har lagat den många gånger nu. Populär hemma.
Virve
Supergott!!lade till lite chiliflakes.
Carina
Receptet låter jättegott. Undrar över lasagneplattorna, är det färska eller torkade som är bäst eller spelar det ingen roll?
Inger
Gott och enkelt!
Malin
God. Känns nyttigt att äta/Tina
Christina
Byt ut rosmarin mot oregano. Passerade tomater istf krossade. Lägg till två vitlöksklyftor, uteslut selleri och ta lite extra av de andra rotsakerna . Mums
Anna