Om du är ute efter en lyxig och festlig middagsrätt så är det här ett strålande recept för dig. Anka med apelsinsås passar utmärkt att servera som varmrätt vid festliga tillfällen, och är dessutom himmelskt gott!
Kontrollera noga innehållet i fonden om sådan används.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt mjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2020-05-24Hej, Jag undrar också hur mkt vatten som ska i? Står inget om det i ingredienslistan.
Redaktionen ICAse
2020-06-23Hej Malin! Ursäkta sent svar. Det ska vara 1 liter vatten i. Våra kockar har gjort lite småjusteringar i receptet och receptet är uppdaterat med justeringar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2017-07-18Hej Svante! Tack för din konstruktiva kritik. Vi har korrigerat lite i receptet men behöver laga om denna rätt för att allt ska bli perfekt. Semestertider just nu så tyvärr kan vi inte fixa det just nu. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle
Svante
2017-07-13Hej, jag lagade ungefär enligt receptet och det blev gott. Men jag har lite (som jag tycker) konstruktiv kritik: 1. Det står inte hur mycket vatten man ska ha. 2. Vad betyder "koka ihop"? Är det detsamma som koka upp? Borde preciseras. 3. "Mixa med kallt smör mot slutet": ni menar väl inte att man ska använda mixer? Det smälter väl i såsen ändå? Och i slutet av vad? Medans man silar fonden? 4. "Grilla på högsta värme från början" - menar ni att man ska sänka sedan? Kan gärna stå i såfall.