Ankbröst med apelsinsås
Om du är ute efter en lyxig och festlig middagsrätt så är det här ett strålande recept för dig. Anka med apelsinsås passar utmärkt att servera som varmrätt vid festliga tillfällen, och är dessutom himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
Apelsinsås
1 hel kyckling
2 msk matolja
1 morot
1 lök
1 bit rotselleri (à ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
3 färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1 msk socker
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 tsk timjan
1 flaska rött matlagningsvin (à 33 cl)
1 l vatten
3 apelsiner
3 cl cognac
salt
svartpeppar från kvarnen
100 g smör
Ankbröst
2 ankbröst
1 msk smör
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, Jag undrar också hur mkt vatten som ska i? Står inget om det i ingredienslistan.
Malin
2020-05-24Hej Malin! Ursäkta sent svar. Det ska vara 1 liter vatten i. Våra kockar har gjort lite småjusteringar i receptet och receptet är uppdaterat med justeringar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Hej Svante! Tack för din konstruktiva kritik. Vi har korrigerat lite i receptet men behöver laga om denna rätt för att allt ska bli perfekt. Semestertider just nu så tyvärr kan vi inte fixa det just nu. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-07-18Hej, jag lagade ungefär enligt receptet och det blev gott. Men jag har lite (som jag tycker) konstruktiv kritik: 1. Det står inte hur mycket vatten man ska ha. 2. Vad betyder "koka ihop"? Är det detsamma som koka upp? Borde preciseras. 3. "Mixa med kallt smör mot slutet": ni menar väl inte att man ska använda mixer? Det smälter väl i såsen ändå? Och i slutet av vad? Medans man silar fonden? 4. "Grilla på högsta värme från början" - menar ni att man ska sänka sedan? Kan gärna stå i såfall.
Svante
2017-07-13