Ankbröst med apelsinsås

Betyg 3.1 av 5.
129 personer har röstat
5
Ankbröst med apelsinsås

Om du är ute efter en lyxig och festlig middagsrätt så är det här ett strålande recept för dig. Anka med apelsinsås passar utmärkt att servera som varmrätt vid festliga tillfällen, och är dessutom himmelskt gott!

Ankbröst med apelsinsås

Ingredienser

4 portioner

Apelsinsås

1   hel kyckling
2 msk  matolja
1   morot
1   lök
1   bit rotselleri (à ca 150 g)
1   vitlöksklyfta
3   färska champinjoner
1 msk  vetemjöl
1 msk  socker
1   lagerblad
10   vitpepparkorn
1 tsk  timjan
1   flaska rött matlagningsvin (à 33 cl)
1 l  vatten
3   apelsiner
3 cl  cognac
salt
svartpeppar från kvarnen
100 g  smör

Ankbröst

2   ankbröst
1 msk  smör
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden om sådan används.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt mjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
129 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Jag undrar också hur mkt vatten som ska i? Står inget om det i ingredienslistan.

Malin

2020-05-24

Hej Malin! Ursäkta sent svar. Det ska vara 1 liter vatten i. Våra kockar har gjort lite småjusteringar i receptet och receptet är uppdaterat med justeringar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-23

Hej Svante! Tack för din konstruktiva kritik. Vi har korrigerat lite i receptet men behöver laga om denna rätt för att allt ska bli perfekt. Semestertider just nu så tyvärr kan vi inte fixa det just nu. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-07-18

Hej, jag lagade ungefär enligt receptet och det blev gott. Men jag har lite (som jag tycker) konstruktiv kritik: 1. Det står inte hur mycket vatten man ska ha. 2. Vad betyder "koka ihop"? Är det detsamma som koka upp? Borde preciseras. 3. "Mixa med kallt smör mot slutet": ni menar väl inte att man ska använda mixer? Det smälter väl i såsen ändå? Och i slutet av vad? Medans man silar fonden? 4. "Grilla på högsta värme från början" - menar ni att man ska sänka sedan? Kan gärna stå i såfall.

Svante

2017-07-13

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga