Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk kyckling med pasta

Spännande varmrätt med italienska smaker! Apelsinskal ger kycklingen fantastiska smaker och rotgrönsakerna gör rätten mer mättande tillsammans med pastan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och tärna morot och selleri. Skär purjolöken i små bitar.
  2. Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning, tomatpuré, timjan och apelsinskal. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  4. Rör ner maizenan i buljongen, utrört i lite vatten. Tillsätt kycklingen och låt allt koka någon minut. Servera med kokt pasta och apelsinklyfta.

För alla

Fri från gluten, ägg och mjölk, under förutsättning att man väljer pasta som passar. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen, eftersom mjölk kan ingå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan