Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del krämig havregrädde på det! Ja, det kan inte bli annat än väldigt, väldigt gott. Till det mesta på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 gul lök
400 g potatis
300 g morötter
300 g palsternacka
4 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 tsk torkad timjan
salt
nymald svartpeppar
Svamptäcke
500 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och portabello)
1 gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl havregrädde
2 msk finhackad persilja
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1534 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer
11 stFör söt
David
Kan den frysas in?
Jessica
Hej Jessica! Den går att frysa men kan bli lite vattnig framför allt om svampen inte steks ordentligt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Släktfavorit även bland köttätare!! Mums !
Charlotte
Fantastisk gratäng som snabbt blev en familjefavorit.
Bérénice
Intecalls dum trots emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel, men det blev godare andra gången med riktig grädde.
Hans
Kan vara min favoriträtt!
Cecilia
Supergott och rekommenderas starkt till alla! Riktigt krämigt och saknar inte alls mjölkprodukter. Gjorde denna till julbordet där alla (inkl. jag själv) var/är köttätare - blev succé!
Moa
Väldigt höstig smak. Kommer dock att tillsätta någon buljong/fond i havregrädden nästa gång
Sedef
Vansinnigt gott!
Cecilia
Sjukt god gratäng! Kan ätas året runt. :)
Sabine