Rotfruktsgratäng med kolbász och majs
Rotfruktsgratäng med kolbász är den ultimata middagsgratängen för den late. Med färdig rotfruktsgratäng, en smakrik korv som kolbász och lite grönsaker så blir själva matlagningen minimal. In i ugnen och ta sedan ut en gyllene gratäng och maten är klar.
Ingredienser
4 portioner
300 g smakrik korv (gärna kolbász)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp majskorn (à 150 g)
1 msk flytande smör
800 g rotfruktsgratäng
Till servering
rödvinssås
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1742 KJ / 416 kCal
Fett21 g
Salt2.6 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och gott
Sandra
2017-11-15