Rotfruktsgratäng med kolbász och majs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Rotfruktsgratäng med kolbász och majs

Rotfruktsgratäng med kolbász är den ultimata middagsgratängen för den late. Med färdig rotfruktsgratäng, en smakrik korv som kolbász och lite grönsaker så blir själva matlagningen minimal. In i ugnen och ta sedan ut en gyllene gratäng och maten är klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär korven i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva lök och vitlök. Låt majsen rinna av i en sil.
  3. Stek korv, lök, vitlök och majs i smöret i en stekpanna på medelvärme tills korv och majs är gyllenbruna och löken är mjuk.  
  4. Lägg korvsteket i en ugnssäker form och fördela gratängen ovanpå.
  5. Sätt in mitt i ugnen tills gratängen är gyllenbrun ca 20 minuter.
  6. Till servering: Servera med rödvinssås och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g smakrik korv (gärna kolbász)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 msk flytande smör
  • 800 g rotfruktsgratäng
Till servering
  • rödvinssås
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1742 kJ / 416 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept