Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv- och grönsaksgratäng

Med korv till middag kan det inte bli fel, eller hur? Denna grönsaksgratäng med krossade tomater och spiskummin toppas av korven som du skivar över och täcker med ost. När wokgrönsakerna i botten är klara tas gratängen ut och serveras med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Fördela grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Smaksätt tomatkrosset med salt och gärna spiskummin.
  4. Häll tomatkrosset över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg dem i formen och strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min. Servera gratängen med riset, bröd och en grönsallad.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven, kan innehålla mjölk, laktos, gluten eller soja. I övrigt innehåller gratängen laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Välj en normalfet korv om du inte behöver tänka på vikten. Rätten blir då inte nyckelhålsmärkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 400 g mager korv (max 9% fett)
  • 2 dl riven ost (max 17% fett)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2506 kJ / 596 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden