Korv- och grönsaksgratäng
Med korv till middag kan det inte bli fel, eller hur? Denna grönsaksgratäng med krossade tomater och spiskummin toppas av korven som du skivar över och täcker med ost. När wokgrönsakerna i botten är klara tas gratängen ut och serveras med ris.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
1 tsk salt
1 - 2 tsk spiskummin
400 g mager korv (max 9% fett)
2 dl riven ost (max 17% fett)
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på korven, kan innehålla mjölk, laktos, gluten eller soja. I övrigt innehåller gratängen laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Välj en normalfet korv om du inte behöver tänka på vikten. Rätten blir då inte nyckelhålsmärkt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 596 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Lade riset i botten, sedan förväld broccoli, fräst lök och paprikastrimlor. Uteslöt spiskummin. God och bra vardagsrätt.
Elisabeth
2011-09-04Mycket bra vardagsmat. Enkelt och snabbt att göra och smakade hur bra som helst förutom att chilitomaterna var lite väl starka för min dotter, men man kan ju blanda dem med vanliga om man vill. Som några redan påpekat måste man fräsa upp grönsakerna först (Bör tilläggas i receptet) Jättegott med nypotatis till.
Lena
2007-06-15Jag tyckte det smakade gräsligt. Min man och mina barn likaså. Vi smakade allihopa, men mer av detta blir det inte.
Charlotta
2007-02-04