Rotfruktsgratäng

32
7
Rotfruktsgratäng

Denna kanongoda rotfruktsgratäng innehåller förutom potatis även palsternacka och jordärtskocka. Med hjälp av grädde och mjölk får du en fin, krämig gratäng som kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rotfruktsgratäng

Ingredienser

5
3 dl
mjölk
3 dl
vispgrädde
2
vitlöksklyftor
1 tsk
salt
1 krm
peppar
500 g
palsternackor
500 g
jordärtskockor
300 g
potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och vispgrädde.KlimatanpassaDetta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mjölkproteinfri mjölk och grädde. Detta leder till en 75% minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Går utmärkt att göra 1 dag i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Jan

11/10/2020

Jättegod! Hade ett rejält lager parmesan på toppen också.

Ann-christine

2/4/2016

Kanongod.Hade morötter i också.

Bodil

1/15/2015

God, jag hade morötter i stället för jordärtskockor.

Näringsvärde per portion

Energi 1325 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 1.52 g
Kolhydrater 42 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept