Rotfruktsgratäng
Denna kanongoda rotfruktsgratäng innehåller förutom potatis även palsternacka och jordärtskocka. Med hjälp av grädde och mjölk får du en fin, krämig gratäng som kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
5 portioner
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g palsternackor
500 g jordärtskockor
300 g potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1.52 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
Bra smak men blev lös där vätskan lägger sig i botten. Följde receptet till punkt och pricka utan att reda eller lägga till ost.
Kent
2021-12-29Jättegod! Hade ett rejält lager parmesan på toppen också.
Jan
2020-11-10Kanongod.Hade morötter i också.
Ann-christine
2016-02-04