Rotfruktsgratäng

34
8
Rotfruktsgratäng

Denna kanongoda rotfruktsgratäng innehåller förutom potatis även palsternacka och jordärtskocka. Med hjälp av grädde och mjölk får du en fin, krämig gratäng som kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rotfruktsgratäng

Ingredienser

5
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g palsternackor
500 g jordärtskockor
300 g potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och vispgrädde.KlimatanpassaDetta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mjölkproteinfri mjölk och grädde. Detta leder till en 75% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Går utmärkt att göra 1 dag i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Kent

2021-12-29

Bra smak men blev lös där vätskan lägger sig i botten. Följde receptet till punkt och pricka utan att reda eller lägga till ost.

Jan

2020-11-10

Jättegod! Hade ett rejält lager parmesan på toppen också.

Ann-christine

2016-02-04

Kanongod.Hade morötter i också.

Näringsvärde per portion

Energi 1325 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 1.52 g
Kolhydrater 42 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden