Rotfruktsgratäng
![Rotfruktsgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47912/cf_259/rotfruktsgratang.jpg)
Denna kanongoda rotfruktsgratäng innehåller förutom potatis även palsternacka och jordärtskocka. Med hjälp av grädde och mjölk får du en fin, krämig gratäng som kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
![Rotfruktsgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47912/cf_259/rotfruktsgratang.jpg)
Ingredienser
5 portioner
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g palsternackor
500 g jordärtskockor
300 g potatis
För alla
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och vispgrädde.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mjölkproteinfri mjölk och grädde. Detta leder till en 75% minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Går utmärkt att göra 1 dag i förväg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1.52 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
Bra smak men blev lös där vätskan lägger sig i botten. Följde receptet till punkt och pricka utan att reda eller lägga till ost.
Kent
2021-12-29Jättegod! Hade ett rejält lager parmesan på toppen också.
Jan
2020-11-10Kanongod.Hade morötter i också.
Ann-christine
2016-02-04