Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.

Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

Ingredienser

4 portioner

Bakad purjolök

2 små purjolökar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Lammrostbiff

ca 500 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 msk olja

Vitlöksmetana

1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 kruka körvel eller persilja
2 dl smetana
1 dl rostade hasselnötter
75 g smör
några dropar citronsaft

Till servering

rostad potatis
sallad

Gör så här

01:00:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Köttet blev jättegott! Men längre tid behövdes. Framför allt för både potatis och purjolök. För jag antar att receptets angivelse för "ugn" inte avses värmeugn, utan "vanlig" hushållsnära. Eller? Hälsn Anne

    Anne

  • Måste erkänna att jag inte förstår delen med nötterna. Man ska hacka dem. Bryna smöret, smaka av med citron,. Så vad ska man göra med nötterna? Ska de stekas med smöret? Eller i efteråt?

    Rebecka

    Hej Rebecka! Ja det är var inte så tydligt förklarat. Nu har vi justerat i receptet, hoppas det blir tydligare. Nötterna ska endast hackas och sedan strös över vid servering. Det är smöret som ska brynas tills det blir ljust brunt och börjar dofta nötigt. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Använd termometer så blir köttet perfekt

    Anna

  • Jättegott! Jag skivade blomkål som fick vara på en plåt i ugnen under 60 min istället för potatis. Och stekte sparris till.

    Anna

  • Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?

    Hannelore

    Hej! Vi ber om ursäkt för sent svar. Våra kockar hälsar att 125°C är rätt temperatur, tiden på 25 minuter är en ungefärlig tid. Vi rekommenderar att temperaturen på köttet (alla köttbitar har lite olika form) för bästa resultat. Tiden beror också på hur länge köttet är brynt innan ugnen och slutligen, alla ugnar är ju lite olika! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?

    Sofie

  • Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.

    Rickard

  • Tänkte prova detta men det står ingenstans i beskrivningen hur man ska göra med potatisen??? Ska den bli klar helt av sig själv?

    Åsa

    Hej Åsa! Det stämmer i detta recept har vi lagt potatisen som servering, du kan servera lammet med kokt potatis om du vill det eller prova ett av dessa recept, https://www.ica.se/recept/farskpotatis-i-ugn-724124/ fungerar lika bra med små delikatesspotatisar eller välj detta recept https://www.ica.se/recept/palsternacka-morotter-och-potatis-i-ugn-724971/ går bra att bra att utesluta palsternacka och morötter och ersätta med potatis om du vill det. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Bland det godaste jag lagat/ätit! Fick dock höja temperaturen i ugnen för att de rostade potatisarna skulle bli klara samtidigt som resten av måltiden.

    Kia

  • Jättegott recept på lammkött. 75gr smör kan bli lite för mycket.

    Anders

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett71 g
Salt2.25 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Citronfromage
    Betyg 4.6 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hel kyckling i ugn med citron och timjan
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad