Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

5
1
Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Detta recept på lamm passar perfekt till påsk. Till lammrostbiffen rostar du grönsaker som rödbetor och potatis i ugn. Servera påsklammet med en härligt smakrik balsamicosky gjord på balsamvinäger och hönsbuljong.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Ingredienser

4 portioner
600 g lammrostbiff
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
200 g haricots verts (bönor)

Rostade grönsaker

900 g potatis, gärna sparrispotatis
2 rödlökar
350 g färska rödbetor
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Balsamicosky

1 1/2 msk socker
4/5 dl balsamvinäger
1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Maria

2017-04-10

Verkar vara ett gott och lättlagat recept. Om ni har lammrostbiff till rimligt pris blir det nog detta jag lagar till påskdagen

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 527 kCal
Läs mer om näringsvärden