Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky
Detta recept på lamm passar perfekt till påsk. Till lammrostbiffen rostar du grönsaker som rödbetor och potatis i ugn. Servera påsklammet med en härligt smakrik balsamicosky gjord på balsamvinäger och hönsbuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g lammrostbiff
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
200 g haricots verts (bönor)
Rostade grönsaker
900 g potatis, gärna sparrispotatis
2 rödlökar
350 g färska rödbetor
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Balsamicosky
1 1/2 msk socker
4/5 dl balsamvinäger
1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 527 kCal
Kommentar
Verkar vara ett gott och lättlagat recept. Om ni har lammrostbiff till rimligt pris blir det nog detta jag lagar till påskdagen
Maria
2017-04-10