Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Detta recept på lamm passar perfekt till påsk. Till lammrostbiffen rostar du grönsaker som rödbetor och potatis i ugn. Servera påsklammet med en härligt smakrik balsamicosky gjord på balsamvinäger och hönsbuljong.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Ingredienser

4 portioner
600 g  lammrostbiff
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin
200 g  haricots verts (bönor)

Rostade grönsaker

900 g  potatis, gärna sparrispotatis
2   rödlökar
350 g  färska rödbetor
1 tsk  torkad rosmarin
1 tsk  torkad timjan
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Balsamicosky

1 1/2 msk  socker
4/5 dl  balsamvinäger
1/2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl  vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Verkar vara ett gott och lättlagat recept. Om ni har lammrostbiff till rimligt pris blir det nog detta jag lagar till påskdagen

Maria

2017-04-10

Näringsvärde per portion

Energi2207 KJ / 527 kCal

Testa liknande recept

Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pankopanerad schnitzel med tysk potatissallad
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga