Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Detta recept på lamm passar perfekt till påsk. Till lammrostbiffen rostar du grönsaker som rödbetor och potatis i ugn. Servera påsklammet med en härligt smakrik balsamicosky gjord på balsamvinäger och hönsbuljong.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Grönsaker: Dela potatisen på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala och klyfta rödlök och rödbetor.
  3. Blanda lök, rödbetor och potatis med rosmarin, timjan, oljan, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.
  4. Krydda lammet runtom med salt och peppar. Bryn köttet runtom i matfettet. Ta upp och stick gärna in en köttermometer i den tjockaste delen.
  5. Stek klart köttet på plåten bredvid potatisen när ca 20 minuter av tillagningstiden återstår till en innertemperatur av 60–70°C (rosa–genomstekt). Linda in köttet i smörpapper och låt det vila minst 5 minuter.
  6. Balsamicosky: Smält sockret i stekpannan. Häll på balsamvinäger, buljong och vatten. Koka ihop tills hälften av vätskan återstår.
  7. Koka under tiden haricots verts 2–3 minuter i lättsaltat vatten.
  8. Skär köttet i skivor och servera med rostade grönsaker, balsamicosky och haricots verts.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g haricots verts
Rostade grönsaker
  • 900 g potatis, gärna sparrispotatis
  • 2 rödlökar
  • 350 g färska rödbetor
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Balsamicosky
  • 1 1/2 msk socker
  • 0,8 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2207 kJ / 527 kCal
Läs mer om näringsvärden