Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.
Ingredienser
4 portioner
Bakad purjolök
2
små purjolökar
2
msk
olivolja
salt
svartpeppar
Lammrostbiff
ca 500
g
lammrostbiff
salt
svartpeppar
2
tsk
torkad rosmarin
2
msk
olja
Vitlöksmetana
1
vitlöksklyfta
finrivet skal av 1
citron
1
kruka körvel eller persilja
2
dl
smetana
1
dl
rostade hasselnötter
75
g
smör
några dropar citronsaft
Till servering
rostad potatis
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
26
6 st
Kommentarer
Hannelore
2021-03-29
Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?
Sofie
2021-03-26
Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?
Rickard
2021-03-12
Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.
Kommentarer
Hannelore
2021-03-29Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?
Sofie
2021-03-26Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?
Rickard
2021-03-12Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.