Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.
Ingredienser
4 portioner
Bakad purjolök
2 små purjolökar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lammrostbiff
ca 500 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 msk olja
Vitlöksmetana
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 kruka körvel eller persilja
2 dl smetana
1 dl rostade hasselnötter
75 g smör
några dropar citronsaft
Till servering
rostad potatis
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett71 g
Salt2.25 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g
Kommentarer
Använd termometer så blir köttet perfekt
Anna
2024-03-31Jättegott! Jag skivade blomkål som fick vara på en plåt i ugnen under 60 min istället för potatis. Och stekte sparris till.
Anna
2024-03-31Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?
Hannelore
2021-03-29Hej! Vi ber om ursäkt för sent svar. Våra kockar hälsar att 125°C är rätt temperatur, tiden på 25 minuter är en ungefärlig tid. Vi rekommenderar att temperaturen på köttet (alla köttbitar har lite olika form) för bästa resultat. Tiden beror också på hur länge köttet är brynt innan ugnen och slutligen, alla ugnar är ju lite olika! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-17