Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.
Ingredienser
4 portioner
Bakad purjolök
2 små purjolökar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lammrostbiff
ca 500 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 msk olja
Vitlöksmetana
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 kruka körvel eller persilja
2 dl smetana
1 dl rostade hasselnötter
75 g smör
några dropar citronsaft
Till servering
rostad potatis
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett71 g
Salt2.25 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g
Kommentarer
Köttet blev jättegott! Men längre tid behövdes. Framför allt för både potatis och purjolök. För jag antar att receptets angivelse för "ugn" inte avses värmeugn, utan "vanlig" hushållsnära. Eller? Hälsn Anne
Anne
2024-08-31Måste erkänna att jag inte förstår delen med nötterna. Man ska hacka dem. Bryna smöret, smaka av med citron,. Så vad ska man göra med nötterna? Ska de stekas med smöret? Eller i efteråt?
Rebecka
2024-07-05Hej Rebecka! Ja det är var inte så tydligt förklarat. Nu har vi justerat i receptet, hoppas det blir tydligare. Nötterna ska endast hackas och sedan strös över vid servering. Det är smöret som ska brynas tills det blir ljust brunt och börjar dofta nötigt. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-08Använd termometer så blir köttet perfekt
Anna
2024-03-31