Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

26
6
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.

Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök

Ingredienser

4 portioner

Bakad purjolök

2 små purjolökar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Lammrostbiff

ca 500 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 msk olja

Vitlöksmetana

1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 kruka körvel eller persilja
2 dl smetana
1 dl rostade hasselnötter
75 g smör
några dropar citronsaft

Till servering

rostad potatis
sallad

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Hannelore

2021-03-29

Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?

Sofie

2021-03-26

Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?

Rickard

2021-03-12

Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.

Näringsvärde per portion

Energi 3337 KJ / 796 kCal
Fett 71 g
Salt 2.25 g
Kolhydrater 8 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden