Lammrostbiffen tillsammans med ugnsbakad purjolök och nötter är en festlig höjdarrätt. Medan purjolöken bakar sig själv i ugnen får du tid att fixa med annat. Fantastiskt gott och fräscht mättande.
Ingredienser
4 portioner
Bakad purjolök
2 små purjolökar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lammrostbiff
ca 500 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 msk olja
Vitlöksmetana
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 kruka körvel eller persilja
2 dl smetana
1 dl rostade hasselnötter
75 g smör
några dropar citronsaft
Till servering
rostad potatis
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl rostad potatis och sallad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.1 av 5.
2727 personer har röstat
6 st
Kommentarer
Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?
Hannelore
2021-03-29
Hej! Vi ber om ursäkt för sent svar. Våra kockar hälsar att 125°C är rätt temperatur, tiden på 25 minuter är en ungefärlig tid. Vi rekommenderar att temperaturen på köttet (alla köttbitar har lite olika form) för bästa resultat. Tiden beror också på hur länge köttet är brynt innan ugnen och slutligen, alla ugnar är ju lite olika! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-17
Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?
Sofie
2021-03-26
Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.
Kommentarer
Ska köttet verkligen bara vara i ugnen 25 minuter på 125 grader?
Hannelore
2021-03-29Hej! Vi ber om ursäkt för sent svar. Våra kockar hälsar att 125°C är rätt temperatur, tiden på 25 minuter är en ungefärlig tid. Vi rekommenderar att temperaturen på köttet (alla köttbitar har lite olika form) för bästa resultat. Tiden beror också på hur länge köttet är brynt innan ugnen och slutligen, alla ugnar är ju lite olika! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-17Ska lammet bara tillagas i 25 minuter?
Sofie
2021-03-26Potatisen var inte med alls, men körde den först i högre värme och sen fick den gå in med resten en stund för att bli varm, jättegott hur som helst, rätt mycket citron över gjorde det väldigt fräsht utan att ta över.
Rickard
2021-03-12