Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle

Ett fantastiskt recept på utsökt citron- och rosmarinlamm med tagliatelle. Du kryddar lamm med vitlök och citron och tillagar i ugn. Servera rostbiffen med pasta smaksatt med örter och vitlöksolja, en fräsch tomatsallad och parmesan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv av det yttersta av skalet på citronerna och blanda raspet med hackad vitlök och rosmarin. Skiva de raspade citronerna.
  3. Bryn lammrostbiffen i 1/3 av olivoljan, krydda med salt och peppar. Rulla de brynta rostbiffarna i hälften av vitlök/citron/rosmarinblandningen.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form och fördela citronskivorna på köttet. Häll vattnet i botten av formen och sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 60°C (då är köttet rosa, välstekt är 65-70°C).
  5. Blanda resten av vitlök/citron/rosmarinblandningen med resterande olivolja och persilja, smaksätt med salt och peppar.
  6. Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisning.
  7. Skiva rostbiffen i tunna skivor, blanda tagliatellen med ört/vitlöksoljan och skyn som är i botten av köttformen. Servera rostbiff med tagliatelle och riven parmesanost och tomatsallad.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över parmesanost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 2 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
  • 600 g lammrostbiff
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl vatten
  • 4 portioner färsk eller torkade tagliatelle
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan