Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

De ugnsrostade svartrötterna, potatisarna och palsternackorna passar perfekt tillsammans med rostbiffen. Servera allt på en spegel av den ljuvliga äppelgräddsåsen smaksatt med buljong och timjan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g svartrötter
ca 500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Sås

1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan

Rostbiff

ca 600 g rostbiff
1/2 msk olja

Gör så här

00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Såsen blev för söt för min smak, annars gott.

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32.7 g
Salt2.37 g
Kolhydrater56 g
Protein41.1 g

Testa liknande recept

  • Tunnbrödsrulle med potatissallad
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostbiff
    Betyg 4.3 av 5.170 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biffsauté med bellaverde och senap
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad