Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor

4
1
Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor

Pyttipanna med rostbiff, potatis och lök stuvas krämig i grädde och senap och serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor. En klassisk husman som aldrig slår fel!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 msk neutral olja
600 g potatis
3 msk neutral olja
400 g biff eller rostbiff
1 msk neutral olja
1/2 krm salt
1 krm nymalen peppar
2 dl vispgrädde
2 msk senap
4 ägg
1 msk neutral olja

Till servering

inlagda rödbetor
1/2 kruka bladpersilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Robert

2022-01-09

Vi hade önskat mer smak på en annars god rätt. Nästa gång blir det nog mindre nötkött och lite bacon och/eller en välsmakande korv för att sätta mer piff på pytten.