Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor
Pyttipanna med rostbiff, potatis och lök stuvas krämig i grädde och senap och serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor. En klassisk husman som aldrig slår fel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk neutral olja
600 g potatis
3 msk neutral olja
400 g biff eller rostbiff
1 msk neutral olja
1/2 krm salt
1 krm nymalen peppar
2 dl vispgrädde
2 msk senap
4 ägg
1 msk neutral olja
Till servering
inlagda rödbetor
1/2 kruka bladpersilja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi hade önskat mer smak på en annars god rätt. Nästa gång blir det nog mindre nötkött och lite bacon och/eller en välsmakande korv för att sätta mer piff på pytten.
Robert
2022-01-09