Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta
Laga ugnsstekt rostbiff med en sallad gjord på grönkål och brysselkål och servera tillsammans med picklad rödbeta med smak av apelsin. Toppa hela rätten med ett kryddigt fröströssel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4 portioner
Apelsinpicklad rödbeta
150 g rödbetor
1 dl vatten
1/3 dl strösocker
1/3 tsk salt
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/3 apelsin
Fröströssel
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1 1/2 krm vitlökspulver
1/4 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
1/4 tsk flingsalt
Rostbiff
400 g rostbiff
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Grönkål- och brysselkålssallad
1/2 silverlök
2 msk vinäger
1 tsk strösocker
150 g brysselkål
2 msk olivolja
1 krm salt
300 g grönkål
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer