Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta

Laga ugnsstekt rostbiff med en sallad gjord på grönkål och brysselkål och servera tillsammans med picklad rödbeta med smak av apelsin. Toppa hela rätten med ett kryddigt fröströssel.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta

Ingredienser

4 portioner

Apelsinpicklad rödbeta

150 g  rödbetor
1 dl  vatten
1/3 dl  strösocker
1/3 tsk  salt
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1/3   apelsin

Fröströssel

1/2 dl  pumpakärnor
1/2 dl  solroskärnor
1 1/2 krm  vitlökspulver
1/4 tsk  chiliflakes
1 tsk  torkad oregano
1/4 tsk  flingsalt

Rostbiff

400 g  rostbiff
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar

Grönkål- och brysselkålssallad

1/2   silverlök
2 msk  vinäger
1 tsk  strösocker
150 g  brysselkål
2 msk  olivolja
1 krm  salt
300 g  grönkål

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad grönkål- och brysselkålssallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk rödkålssallad med rostbiff
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålsdopp med korv
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga