Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
0
Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Rostbiff med tillbehör som krämig fetaost och rödbetor är en måltid som man sent glömmer. Rödbetorna blandas med olivolja, vinäger och senap innan de rostade knapriga solroskärnorna strösslas över. Servera detta med den saftiga köttbiten, fetaostkräm och en sallad, godare finns knappt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g  sommarpotatis
1 msk  olivolja
salt och peppar

Rödbetor

500 g  förkokta rödbetor
1/2 msk  olivolja
1 tsk  rödvinsvinäger
2 tsk  dijonsenap
80 g  solroskärnor

Fetaostcréme

150 g  fetaost
2 dl  smetana

Rostbiff

4   skivor rostbiff (à 150 g)
salt och peppar

Till servering

1   cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3713 KJ / 887 kCal
Fett49 g
Salt3.15 g
Kolhydrater54 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker 
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga