Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

16
0
Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Rostbiff med tillbehör som krämig fetaost och rödbetor är en måltid som man sent glömmer. Rödbetorna blandas med olivolja, vinäger och senap innan de rostade knapriga solroskärnorna strösslas över. Servera detta med den saftiga köttbiten, fetaostkräm och en sallad, godare finns knappt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g sommarpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar

Rödbetor

500 g förkokta rödbetor
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
80 g solroskärnor

Fetaostcréme

150 g fetaost
2 dl smetana

Rostbiff

4 skivor rostbiff (à 150 g)
salt och peppar

Till servering

1 cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3713 KJ / 887 kCal
Fett 49 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 54 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden