Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor
Rostbiff med tillbehör som krämig fetaost och rödbetor är en måltid som man sent glömmer. Rödbetorna blandas med olivolja, vinäger och senap innan de rostade knapriga solroskärnorna strösslas över. Servera detta med den saftiga köttbiten, fetaostkräm och en sallad, godare finns knappt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g sommarpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
Rödbetor
500 g förkokta rödbetor
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
80 g solroskärnor
Fetaostcréme
150 g fetaost
2 dl smetana
Rostbiff
4 skivor rostbiff (à 150 g)
salt och peppar
Till servering
1 cosmopolitansallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3713 KJ / 887 kCal
Fett49 g
Salt3.15 g
Kolhydrater54 g
Protein52 g
Kommentarer