Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostbiff med krämig fetaost och rödbetor

Rostbiff med tillbehör som krämig fetaost och rödbetor är en måltid som man sent glömmer. Rödbetorna blandas med olivolja, vinäger och senap innan de rostade knapriga solroskärnorna strösslas över. Servera detta med den saftiga köttbiten, fetaostkräm och en sallad, godare finns knappt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Borsta, skölj och dela potatisen på längden. Blanda den med olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Rödbetor: Skär rödbetorna i bitar. 
  4. Blanda olivoljan med vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna, låt svalna. Blanda rödbetorna med dressingen och strö på solroskärnorna.
  6. Fetaost: Smula fetaosten och blanda med smetanan. Smaka av med salt.
  7. Rostbiff: Grilla köttet i grillpanna någon minut på varje sida och krydda med salt och peppar.
  8. Till servering: Servera köttet med rostad potatis, rödbetor, sallad och fetaostkrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g sommarpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Rödbetor
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 80 g solroskärnor
Fetaostcréme
  • 150 g fetaost
  • 2 dl smetana
Rostbiff
  • 4 skivor rostbiff (à 150 g)
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3713 kJ / 887 kCal