Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade rostbiffsskivor med het sås

Enkelt, snabbt och otroligt gott är grillade rostbiffsskivor med en het sås av selleri, lök, tomatpuré, sambal badjak och honung. Servera rostbiffen och den heta såsen med klyftpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut rostbiffsskivorna på ett fat. Strössla på kryddorna och stänk oljan över. Låt stå framme medan grillen värms ca 30 min.
  2. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, tomatpuré, sambal badjak, honung och salt. Låt koka utan lock ca 10 min. Rör i maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
  3. Grilla rostbiffsskivorna på utegrill, i ugn eller i grillpanna ca 2 min/sida. Servera det nygrillade köttet med såsen. Klyftpotatis och en blandad sallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rostbiff (i skivor)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk sambal badjak
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Sås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 selleristjälkar
  • 1 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl tomatpuré
Lägg till i inköpslistan