Rostbiff i marinad med färska örter

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
Garnering
1 burk cocktailkapris
ev färska örter
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
39 stSuperbra!
Micaela
Kan man tillaga rostbiffen i stekpåse
Birgitta
Hej Birgitta! Ja visst, det går superbra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vad menas med 2/5 soja eller 11/5 vitlök. ?????
Åsa
Hej Åsa! Det blir lite knasigt med portionsomvandlaren ibland. I detta recept funkar det inte riktigt att minska till 4 portioner eftersom det är en hel köttbit som ska marineras. Vi har därför tagit bort möjligheten att portionsomvandla receptet. Men om du ändå tänkt laga receptet med en mindre köttbit är nog enklast att dela i hälften så du får för 5 port. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad menas med 1 kruka färsk timjan - ska jag lägga i hela kvistar i marinaden, ska det hackas grovt/fint eller ska jag bara använda de små bladen? <3
Emelie
Hej Emelie! Tack för din fråga, det framgick ju inte helt tydligt i receptet. Du använder bladen som du hackar innan de åker i tillsammans med övriga ingedienser. Jag har även uppdaterat i receptet. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kan man använda torkad timjan?
Mona
Hej Mona! Det år bra att använda torkad timjan i marinader men just denna marinad är inte provlagad med torkad timjan så jag har svårt att ge en exakt måttangivelse. Generellt brukar man säga att en tsk torkad motsvarar en dl färsk hackad örtkrydda. Återkom gärna med resultatet om du provat att laga med torkad timjan. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kan man ta bort eller byta ut sojan?
Sandra
Hej Sandra! Det är relativt mycket soja i detta recept så det kan bli lite svårt. Möjligen med vatten och salt men väldigt svårt att säga hur smaken blir. Skulle nog rekommendera något av dessa recept istället https://www.ica.se/recept/rostbiff-pa-buffen-2162/ eller https://www.ica.se/recept/tunnskuren-rostbiff-i-marinad-357553/ Hoppas de passar dig bättre. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Om man gör med fläskfilé ska man även då laga köttet i ugn eller ska man bryna köttet i stället? Om man lagar det i ugn vid vilken temperatur ska man ta ut köttet? Antar att det är annan temperatur än vid rostbiff? Birgitta
Birgitta
Vi har lagat detta recept flera ggr och det blir alltid så gott! Serverar med hemlagad rotfruktsgratäng.
Susanna
Går det att ersätta honungen i marinaden med ngt annat? Eller kan man bara avstå från honungen?
Maria
Hej Maria! Det går bra att avstå honungen men önskar du en sötare smak kan du addera lite socker, ungefär 1-2 msk. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Sara Det går utmärkt att använda sig av Sous vide! Jag gör detta med både fransyska och rostbiff från älg, samt nu även testat med fläskfilé med väldigt gott resultat! Våran paradrätt då vi ska bjuda på mat vid finare tillfälle, så gott och enkelt att man kan förbereda köttet så det är bara värma på sås och tillbehör!
Stefan