Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Gör en lyxig macka där sött möter salt – perfekt till frukost, brunch eller mellanmål! Rosta bröd och servera med jordnötssmör och stekt banan. Stekta bananer gör sig fint tillsammans med jordnötssmöret, honung, nötter och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Ingredienser

4 portioner
4   små bananer (à ca 100 g)
1 msk  smör eller olja
4   skivor toastbröd (gärna surdeg)
8 msk  osötat jordnötssmör
4 msk  hackade nötter (t ex pistage eller hasselnöt)
flytande honung
flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Varm avokadomacka
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Proteinbollar salted caramel
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bananbowl med jordnötssmör
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Proteinglass med banan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankakor med jordnötssmör
Betyg 3.7 av 5.
97 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukostkakor med banan och blåbär
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga