Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

3
0
Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Gör en lyxig macka där sött möter salt – perfekt till frukost, brunch eller mellanmål! Rosta bröd och servera med jordnötssmör och stekt banan. Stekta bananer gör sig fint tillsammans med jordnötssmöret, honung, nötter och flingsalt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Ingredienser

4 portioner
4
små bananer (à ca 100 g)
1 msk
smör eller olja
4
skivor toastbröd (gärna surdeg)
8 msk
osötat jordnötssmör
4 msk
hackade nötter (t ex pistage eller hasselnöt)
-
flytande honung
-
flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1973 KJ / 472 kCal
Fett 26 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept