Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

8
0
Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Gör en lyxig macka där sött möter salt – perfekt till frukost, brunch eller mellanmål! Rosta bröd och servera med jordnötssmör och stekt banan. Stekta bananer gör sig fint tillsammans med jordnötssmöret, honung, nötter och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Ingredienser

4 portioner
4 små bananer (à ca 100 g)
1 msk smör eller olja
4 skivor toastbröd (gärna surdeg)
8 msk osötat jordnötssmör
4 msk hackade nötter (t ex pistage eller hasselnöt)
flytande honung
flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1973 KJ / 472 kCal
Fett 26 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden