Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Gör en lyxig macka där sött möter salt – perfekt till frukost, brunch eller mellanmål! Rosta bröd och servera med jordnötssmör och stekt banan. Stekta bananer gör sig fint tillsammans med jordnötssmöret, honung, nötter och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Ingredienser

4 portioner
4   små bananer (à ca 100 g)
1 msk  smör eller olja
4   skivor toastbröd (gärna surdeg)
8 msk  osötat jordnötssmör
4 msk  hackade nötter (t ex pistage eller hasselnöt)
flytande honung
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Varm avokadomacka
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Proteinglass med banan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankakor med jordnötssmör
Betyg 3.7 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Proteinbollar salted caramel
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst banan med jordnötssmör och choklad
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukostkakor med banan och blåbär
Betyg 3.9 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga