UNDER 15 MIN | Enkel

Rostat bröd med jordnötssmör och stekt banan

Gör en lyxig macka där sött möter salt – perfekt till frukost, brunch eller mellanmål! Rosta bröd och servera med jordnötssmör och stekt banan. Stekta bananer gör sig fint tillsammans med jordnötssmöret, honung, nötter och flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela bananerna längsmed. Stek bananerna på snittsidan i smör eller olja tills de får färg.
  2. Rosta brödet och bred på jordnötssmör. Toppa med bananer, nötter och ringla över honung. Strö över lite flingsalt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små bananer (à ca 100 g)
  • 1 msk smör eller olja
  • 4 skivor toastbröd (gärna surdeg)
  • 8 msk osötat jordnötssmör
  • 4 msk hackade nötter (t ex pistage eller hasselnöt)
  • flytande honung
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1973 kJ / 472 kCal