Sojarostade tomater

Visste du att tomater är fulla av umami? Och visste du att om du rostar tomater långsamt i ugnen tillsammans med soja blir de ännu mer umamirika? Servera dessa smakbomber som tillbehör, mosade i en röra, på en macka eller i en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
4 portioner
250 g babyplommontomater
2 msk japansk soja
1 msk olivolja
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi257 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag har lagat det här receptet flera gånger och tycker inte att mängden soja blir för mycket, det blir inte för salt för mig. Men det är ju såklart en smaksak och alla har sina egna preferenser!
Christian
2025-03-12Tog halva mängden soja (1,5 msk) efter att ha läst kommentarerna. I orginalreceptet är det 3 msk men ser här nu att det verkar vara justerat till 2 msk. Så 1,5-2 msk är mer lagom. Blev väldigt gott! Tomaterna som blev över mosade jag med rumsvarmt smör och lite flingsalt och serverade med foccacia
Ida
2024-11-10Man behöver minska mängden soya, annars blir de alldeles för salta. Anna-Karin
Anna karin
2024-10-27