Sojarostade tomater
Visste du att tomater är fulla av umami? Och visste du att om du rostar tomater långsamt i ugnen tillsammans med soja blir de ännu mer umamirika? Servera dessa smakbomber som tillbehör, mosade i en röra, på en macka eller i en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g babyplommontomater
2 msk japansk soja
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi257 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Tog halva mängden soja (1,5 msk) efter att ha läst kommentarerna. I orginalreceptet är det 3 msk men ser här nu att det verkar vara justerat till 2 msk. Så 1,5-2 msk är mer lagom. Blev väldigt gott! Tomaterna som blev över mosade jag med rumsvarmt smör och lite flingsalt och serverade med foccacia
Ida
2024-11-10Man behöver minska mängden soya, annars blir de alldeles för salta. Anna-Karin
Anna karin
2024-10-27Blir alldeles för salta med angiven mängd soya. Stämmer receptet?
Anna
2024-10-27