Rostas med italiensk ljummen potatissallad
Bjud på en smak av Italien med dessa Rostas med härlig, ljummen potatissallad. Gör din italienska sallad, som får fin smak av bland annat pesto och kapris, och låt den svalna medan du tillagar det saftiga nötköttet. Servera med citron och parmesan.
Ingredienser
4 portioner
8 potatisar
2 rödlökar
2 gula paprikor
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
10 - 15 stora gröna oliver med kärnor
2 msk kapris
2 msk röd pesto
65 g rucola
2 citroner
ca 600 g rostasfilé i skivor
1 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos, mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett15.3 g
Kommentarer