Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rostas med italiensk ljummen potatissallad

Bjud på en smak av Italien med dessa Rostas med härlig, ljummen potatissallad. Gör din italienska sallad, som får fin smak av bland annat pesto och kapris, och låt den svalna medan du tillagar det saftiga nötköttet. Servera med citron och parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen. Skala och skär potatis och lök i klyftor. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda potatisen med olivolja, salt, peppar och rosmarin.
  3. Lägg potatisen på den förvärmda plåten, sätt den mitt i ugnen ca 15 minuter. Blanda lök och paprika med potatisen och sätt in mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  4. Låt potatisblandningen svalna något, blanda i oliver, kapris och pesto. Smaka av med salt och peppar. Skölj rucolan och låt den rinna av ordentligt. Vänd ner ruccolan i potatisen. Dela citronerna i halvor.
  5. Grilla eller stek rostas skivorna i matfettet 2-3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen är ca 60°C. Krydda med salt och peppar (vill man kan man grilla eller steka citronhalvorna på snittytan)
  6. Servera rostas med ljummen potatissallad och citron. Hyvlad parmesan passar också bra till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos, mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 10 - 15 stora gröna oliver med kärnor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk röd pesto
  • 65 g ruccola
  • 2 citroner
  • ca 600 g rostasfilé i skivor
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1200 kJ / 287 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer