Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med oliver och salsiccia

En härlig variant av pasta med kryddig salsiccia blandad med oliver. Sauterad lök späds med buljong, kapris och rosmarin där oliver adderas mot slutet, låt sjuda till en doftande sås. Addera sedan den kryddiga korven, blanda med den nykokta pastan, toppa med riven, smakrik ost och rätten är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela korven på längden och skrapa ur den.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken grovt. Plocka rosmarinbladen. Låt oliverna rinna av. Tärna tomaterna.
  4. Fräs löken mjuk i hälften av olivoljan i en stekpanna. Fräs med tomatpurén en stund så att den blir lite rostad.
  5. Tillsätt buljong, kapris, rosmarin, oliver och vänd sist ner tomaterna. Låt sjuda några minuter.
  6. Stek korvfyllningen i resten av olivoljan några minuter. Finfördela den med en slev. Vänd ner den i såsen och blanda med pastan.
  7. Hacka persiljan och vänd ner i såsen. Hyvla eller riv osten.
  8. Servera pastan och toppa med osten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g korv (gärna salsiccia)
  • 4 port penne
  • 2 rödlökar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kapris
  • 1/2 kruka persilja
  • 50 g grana padano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3485 kJ / 834 kCal