Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gårdsgriskarré med sallad på rostad potatis och tapenadgrönsaker

Här är ett smakrikt och läckert recept på gårdsgriskarré med sallad på rostad potatis och tapenadegrönsaker. Karrén och den spännande tapenadsalladen på bland annat kapris, oliver, kronärtskocka och ruccola blir en förträfflig smakkombination!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Tvätta och skär potatisen i bitar. Lägg dem på den varma plåten tillsammans med krossade vitlöksklyftor och ringla över olivoljan. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka och gyllenbruna.
  4. Stek karrén i en stekpanna med matfettet, krydda med salt och peppar.
  5. Blanda citronskalet med potatis, oliver, kapris, kronärtskocka och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen till karrén.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 600 g skivad karré
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 citron (finrivet skal)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à 180 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 562 kCal