Rostade vindruvor med fetaostkräm
Rosta vindruvor i ugnen tills de är mjuka och söta, lägg på en kräm av fetaost och yoghurt, toppa med pistagenötter och mynta och ringla över olivolja. Servera med bröd och njut av en ljuvlig rätt, perfekt till buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
6 portioner
500 g vindruvor
1 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm flingsalt
2 msk rostade pistagenötter
1/2 dl plockad mynta
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi833 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Väldigt gott. Mellanting mellan dessert och tillbehör till nån huvudrätt.
Eva
2024-10-13Ska druvorna serveras varma, ljumma eller kalla?
Birgitta
2024-07-30Hej Birgitta! Kylskåpskalla druvor blir inte lika gott men ljumma eller varma skulle jag rekommendera! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-31