Rostade vindruvor med fetaostkräm

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Rostade vindruvor med fetaostkräm

Rosta vindruvor i ugnen tills de är mjuka och söta, lägg på en kräm av fetaost och yoghurt, toppa med pistagenötter och mynta och ringla över olivolja. Servera med bröd och njut av en ljuvlig rätt, perfekt till buffébordet. 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Rostade vindruvor med fetaostkräm

Ingredienser

6 portioner
500 g  vindruvor
1 msk  olivolja (+ extra till servering)
2 krm  flingsalt
2 msk  rostade pistagenötter
1/2 dl  plockad mynta

Fetaostkräm

150 g  fetaost
2 dl  matyoghurt (10%)
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.

Gör så här

Tips

Ringla över brynt smör istället för olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi833 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Gurksallad med vindruvor och fetaost
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med burrata, apelsin och pistage
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mangobowl med druvor och kokoscrunch
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsrostade vindruvor med rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajo blanco
Betyg 2.6 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga