Rostade tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostade tomater

Rostade tomater är ett perfekt tillbehör till en tallrik med goda charkuterier men också till nykokt pasta med hyvlad parmesanost. Låter du dem svalna är de underbara i en matig sallad. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125 °C.
  2. Dela tomaterna i halvor. Lägg tomaterna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med Pasta Basilico.
  3. Låt tomaterna rostas i ca 60 minuter.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

I samarbete med Santa Maria. 

 

 

Tips

Byt ut de små tomaterna mot stora tomater och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Gott på hamburgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små tomater i olika former och färger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk kryddmix Pasta Basilico
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 569 kJ / 136 kCal