Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ketchup

Ketchup är enkelt att göra själv och vansinnigt gott till alltifrån den här lyxiga hamburgaren till vardagspastan. Den här ketchupen exploderar av smaker tack vare kryddan Natural Umami. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 flaska portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i olivolja i en kastrull.
  2. Tillsätt tomater, vinäger och socker och låt småputtra i ca 15 minuter. Blanda ner Natural Umami och smaka av med lite nymald svartpeppar.
  3. Mixa ketchupen till en slät sås och häll upp på en varm flaska. Förvara ketchupen i kylskåp.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut umamikryddan mot lite salt. 

I samarbete med Santa Maria. 

Tips

Häll ketchupen i fina flaskor med en handskriven etikett. Perfekt som gåbortpresent.

Ingredienser

Portioner: 1 flaska
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk kryddmix Natural Umami
  • kryddmix Tellicherry Black Pepper
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 64 kJ / 15 kCal