Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ringla honung och olja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Yoghurtkrämen blir makalöst god med fetaost och bladpersilja. Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med yoghurtkrämen, oliver och ev bröd.

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ingredienser

4 portioner
4 potatisar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar

Yoghurtkräm

2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jättegott! Ökade på med mer morötter och tog lite mindre potatis. En förpackning med kidneybönor blev precis lagom. Kommer definitivt laga igen. Blir säkert gott som tillbehör tillsammans med grillat kött också.

    Kerstin

  • Så otroligt gott!

    Anna-karin

  • Några vitlöksklyftor bland grönsakerna är inte dumt samt pressa i yoghurtkrämen

    Magnus

Näringsvärde per portion

Energi1692 KJ / 405 kCal
Fett12 g
Salt2.6 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Färgglada rotfruktschips
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsrostade rotfrukter
    Betyg 4.1 av 5.66 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt fläskfilé med puré & ragu
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad