Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

6
2
Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

Rotfrukter borde serveras varje vecka! Speciellt när de får ugnsrostas i lite olja och salt. Dessa äts ihop med en stekt karré, samt en pestodipp som har en bas på gräddfil. Lite hackad gräslök strös över rotfrukterna innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021

Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
3
morötter
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
gräddfil
1/2
förp pesto basilika
600 g
benfri fläskkarré
1 msk
smör eller olja
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Krydda gärna karrén med lite oregano eller pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Magnus

2021-02-16

Gott och lättlagat. Piffade till rotfrukterna med lite paprikapulver när de blandades med oljan.

Jennie

2021-02-10

Gott! Hade riven vitlök och oregano i pannan vid stekning, gav en jättegod touch till köttet. Pestosåsen tillförde också mycket smak till rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 2948 KJ / 704 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept