Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp
Rotfrukter borde serveras varje vecka! Speciellt när de får ugnsrostas i lite olja och salt. Dessa äts ihop med en stekt karré, samt en pestodipp som har en bas på gräddfil. Lite hackad gräslök strös över rotfrukterna innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat. Piffade till rotfrukterna med lite paprikapulver när de blandades med oljan.
Magnus
2021-02-16Gott! Hade riven vitlök och oregano i pannan vid stekning, gav en jättegod touch till köttet. Pestosåsen tillförde också mycket smak till rätten.
Jennie
2021-02-10