Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp
Rotfrukter borde serveras varje vecka! Speciellt när de får ugnsrostas i lite olja och salt. Dessa äts ihop med en stekt karré, samt en pestodipp som har en bas på gräddfil. Lite hackad gräslök strös över rotfrukterna innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
3 morötter
2 msk olja
salt
peppar
1 1/2 dl gräddfil
1/2 förp pesto basilika
600 g benfri fläskkarré
1 msk smör eller olja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 704 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat. Piffade till rotfrukterna med lite paprikapulver när de blandades med oljan.
Magnus
2021-02-16Gott! Hade riven vitlök och oregano i pannan vid stekning, gav en jättegod touch till köttet. Pestosåsen tillförde också mycket smak till rätten.
Jennie
2021-02-10