Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

Rotfrukter borde serveras varje vecka! Speciellt när de får ugnsrostas i lite olja och salt. Dessa äts ihop med en stekt karré, samt en pestodipp som har en bas på gräddfil. Lite hackad gräslök strös över rotfrukterna innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021

Rostade rotfrukter med stekt karré och pestodipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
3 morötter
2 msk olja
salt
peppar
1 1/2 dl gräddfil
1/2 förp pesto basilika
600 g benfri fläskkarré
1 msk smör eller olja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott och lättlagat. Piffade till rotfrukterna med lite paprikapulver när de blandades med oljan.

Magnus

2021-02-16

Gott! Hade riven vitlök och oregano i pannan vid stekning, gav en jättegod touch till köttet. Pestosåsen tillförde också mycket smak till rätten.

Jennie

2021-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2948 KJ / 704 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskkarré med klyftpotatis och gurkröra
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och mascarponebräserad karré med broccoli
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojastekt karré med coleslaw
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrusstekt fläskkarré med potatissallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad karré med senapsrub
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga