Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrusstekt fläskkarré med potatissallad

Citrusstekt fläskkarré med potatissallad är en utsökt rätt. Den goda potatissalladen gör du med mozzarella och tomat. Apelsinsaft är hemligheten i den förträffliga citrusstekningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skölj potatisen och koka den. Blanda en dressing av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Häll av vattnet från potatisen. Skär den i bitar om den är stor. Blanda den varma potatisen med dressingen.
  2. Låt vätskan från mozzarellan rinna av. Skölj tomaterna. Blanda potatisen med mozzarellan, tomater och basilikablad.
  3. Fläskkarré: Stek fläskkarrén i en stekpanna med olja ca 3 minuter på varje sida. Krydda köttet med salt och peppar. Blanda apelsinsaften med muscovadosockret. Häll blandningen i stekpannan och låt koka någon minut tillsammans med köttet. Servera fläskkarrén med potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatisallad
  • 800 g färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 125 g minimozzarella
  • 250 g små tomater
  • 1 kruka basilika
Citrusstekt fläskkarré
  • 4 skivor fläskkarré (4 skivor motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 dl pressasd apelsinsaft
  • 1 msk muscovadosocker
Lägg till i inköpslistan