Fläskkarré med klyftpotatis och gurkröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med klyftpotatis och gurkröra

Rostade klyftpotatisar i ugn är aldrig fel, särskilt inte tillsammans med en stekt karré till. Serveras med en snabb gurkröra som påminner om den grekiska röran tzatziki. Fest till vardags!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Skär potatisen i klyftor. Blanda dem med olja, timjan, salt och peppar. Häll över på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Riv halva gurkan och pressa ur vätskan. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda gurka, vitlök och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär resten av gurkan i stavar.
  5. Stek karrén i matfettet i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera karrén med potatisen, gurkröran och gurkstavarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3064 kJ / 733 kCal