Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
2Klimatsmart
Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Hur kan ugnsbakade rotfrukter vara så gott? Här serveras det tillsammans med en sås med smak av apelsin, en fräsch kålsallad samt ett senapscrunch som vi tror att du kommer laga fler gånger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
2 palsternackor
400 g rotselleri
3 morötter
900 g potatis (gärna marilyn)
2 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
1 rödlök

Crème fraichesås

2 dl lätt crème fraiche
1 apelsin (skalet)
1 tsk sambal oelek

Kålsallad

1 apelsin (köttet)
140 g kålmix
1 msk olivolja

Senapscrunch

2 skivor rågbröd
3 msk smör eller olja
2 msk svensk senap
1 dl rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Känns inte som är färdig rätt, snarare som ett tillbehör med lite toppings på..

Signe

2022-01-27

Gott, men kålen passade inte riktigt in

Sara

2021-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2952 KJ / 705 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamp- och sellerisoppa
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakade rotfrukter
Betyg 4.2 av 5.
104 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud på rotselleri
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Panerad rödspätta på rågbröd
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga