Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

4
2
Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Hur kan ugnsbakade rotfrukter vara så gott? Här serveras det tillsammans med en sås med smak av apelsin, en fräsch kålsallad samt ett senapscrunch som vi tror att du kommer laga fler gånger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
2 palsternackor
400 g rotselleri
3 morötter
900 g potatis (gärna marilyn)
2 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
1 rödlök

Crème fraichesås

2 dl lätt crème fraiche
1 apelsin (skalet)
1 tsk sambal oelek

Kålsallad

1 apelsin (köttet)
140 g kålmix
1 msk olivolja

Senapscrunch

2 skivor rågbröd
3 msk smör eller olja
2 msk svensk senap
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av creme fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Signe

2022-01-27

Känns inte som är färdig rätt, snarare som ett tillbehör med lite toppings på..

Sara

2021-12-08

Gott, men kålen passade inte riktigt in

Näringsvärde per portion

Energi 2952 KJ / 705 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 76 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden