Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad
Hur kan ugnsbakade rotfrukter vara så gott? Här serveras det tillsammans med en sås med smak av apelsin, en fräsch kålsallad samt ett senapscrunch som vi tror att du kommer laga fler gånger!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021
Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor
400 g rotselleri
3 morötter
900 g potatis (gärna marilyn)
2 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
1 rödlök
Crème fraichesås
2 dl lätt crème fraiche
1 apelsin (skalet)
1 tsk sambal oelek
Kålsallad
1 apelsin (köttet)
140 g kålmix
1 msk olivolja
Senapscrunch
2 skivor rågbröd
3 msk smör eller olja
2 msk svensk senap
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2952 KJ / 705 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Känns inte som är färdig rätt, snarare som ett tillbehör med lite toppings på..
Signe
2022-01-27Gott, men kålen passade inte riktigt in
Sara
2021-12-08