Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

3
1 Klimatsmart
Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Hur kan ugnsbakade rotfrukter vara så gott? Här serveras det tillsammans med en sås med smak av apelsin, en fräsch kålsallad samt ett senapscrunch som vi tror att du kommer laga fler gånger!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Rostade rotfrukter med senapscrunch och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
2 palsternackor
400 g rotselleri
3 morötter
900 g potatis (gärna marilyn)
2 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
1 rödlök

Crème fraichesås

2 dl lätt crème fraiche
1 apelsin (skalet)
1 tsk sambal oelek

Kålsallad

1 apelsin (köttet)
140 g kålmix
1 msk olivolja

Senapscrunch

2 skivor rågbröd
3 msk smör eller olja
2 msk svensk senap
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av creme fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sara

2021-12-08

Gott, men kålen passade inte riktigt in

Näringsvärde per portion

Energi 2952 KJ / 705 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 76 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept