Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

1
0
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ägg Benedict på stadigt danskt rågbröd med tomat, sallad, rostbiff, pocherade ägg och en extra piffig hollandaisesås med curry och cayennepeppar. Över denna salighet strör du rostad lök och en generös tilldelning av den svarta pepparn.

Skriv ut
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g
smör
2
äggulor
1 krm
salt
1 krm
cayennepeppar
1 tsk
curry
ca 1/2 msk
färskpressad citronsaft
1 dl
cornichons

Pocherat ägg

1 l
vatten
3 msk
ättika (12%)
4
ägg

Tillbehör

4
skivor danskt rågbröd
2
tomater
1
hjärtsallad
8
skivor rostbiff
1 dl
rostad lök
-
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2698 KJ / 645 kCal
Fett 48 g
Salt 2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept