Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

1
0
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ägg Benedict på stadigt danskt rågbröd med tomat, sallad, rostbiff, pocherade ägg och en extra piffig hollandaisesås med curry och cayennepeppar. Över denna salighet strör du rostad lök och en generös tilldelning av den svarta pepparn.

Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g smör
2 äggulor
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk curry
ca 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 dl cornichons

Pocherat ägg

1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg

Tillbehör

4 skivor danskt rågbröd
2 tomater
1 hjärtsallad
8 skivor rostbiff
1 dl rostad lök
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2698 KJ / 645 kCal
Fett 48 g
Salt 2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Danskt rågbröd
Studenttårta
Bubble tea
Kardemummakringlor
Krämbulle
Kanelsnäcka