Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinscones med palsternacka

Baka lite nyttigare och saftigare scones med riven palsternacka och rågsikt. Finrivet apelsinskal ger sconesen extra smak. Snabba att röra ihop på morgonen. Servera med smakrik ost, creme cheese och en god marmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och nyp ihop.
  3. Tillsätt mjölk, palsternacka och aplesinskal och rör ihop till en kladdig deg.
  4.  Forma till två runda bröd med lätt mjölade händer på en bakpappersklädd plåt och platta till lätt. Skär ett kryss över varje bröd. Grädda i 12-15 minuter.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 4 dl finriven palsternacka
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1/2 dl blandade frön (t ex. pumpa- sesam- och solrosfrön)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3527 kJ / 838 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept