Apelsinscones med palsternacka

8
3
Apelsinscones med palsternacka

Baka lite nyttigare och saftigare scones med riven palsternacka och rågsikt. Finrivet apelsinskal ger sconesen extra smak. Snabba att röra ihop på morgonen. Servera med smakrik ost, creme cheese och en god marmelad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Apelsinscones med palsternacka

Ingredienser

2 bröd
2 dl
vetemjöl
2 dl
rågsikt
2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
50 g
rumsvarmt smör
2 dl
mjölk (3 %)
4 dl
finriven palsternacka
1/2 msk
finrivet apelsinskal
1/2 dl
blandade frön (t ex. pumpa- sesam- och solrosfrön)

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Marie

2021-02-12

När man tittat på ett recept och sen backar kommer man till första receptet på sidan. Lite jobbigt om man tittat på 100 recept. Går det att fixa så att man kommer tillbaka till senast visade recept istället?

Marie

2021-02-12

För nyttigare scones byt smör mot Lätta. Eller ta 3 dl yoghurtkvarg och ha i lite hackade nötter eller frön

Martina

2017-09-27

Jag tog lite vad jag hade hemma: bytte rågsikt mot grahamsmjöl, palsternackorna mot morötter och apelsinskal mot citronskal. Det blev jättegott, men aningens för kladdigt. Kanske man kan ta något mindre mjölk?

Näringsvärde per portion

Energi 3527 KJ / 838 kCal
Fett 35 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 106 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept