Baka lite nyttigare och saftigare scones med riven palsternacka och rågsikt. Finrivet apelsinskal ger sconesen extra smak. Snabba att röra ihop på morgonen. Servera med smakrik ost, creme cheese och en god marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
När man tittat på ett recept och sen backar kommer man till första receptet på sidan. Lite jobbigt om man tittat på 100 recept. Går det att fixa så att man kommer tillbaka till senast visade recept istället?
Marie
2021-02-12För nyttigare scones byt smör mot Lätta. Eller ta 3 dl yoghurtkvarg och ha i lite hackade nötter eller frön
Marie
2021-02-12Jag tog lite vad jag hade hemma: bytte rågsikt mot grahamsmjöl, palsternackorna mot morötter och apelsinskal mot citronskal. Det blev jättegott, men aningens för kladdigt. Kanske man kan ta något mindre mjölk?
Martina
2017-09-27