Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake

Aptitlig rostad potatis och rotselleri med finriven parmesanost. Härlig stekt shiitakesvamp och broccoli passar perfekt till de rostade rotfrukterna. Servera tillsammans med viltkryddad oxfilé och ancho-madeirasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rotfrukter: Skala potatis och rotselleri och skär i 2-3 cm stora bitar. Lägg i en skål med vatten och citronjuice så mörknar inte tärningarna. Häll av potatisen och rotsellerin i durkslag.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Tillaga i ugn i ca 40 minuter tills rotfrukterna fått fin färg och är mjuka.
  4. Svamp och broccoli: Skär broccolin i mindre buketter. Skär svampen i mindre bitar om de är stora. Koka broccolin i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av och skölj i iskallt vatten.
  5. Stek svampen i smör i en stor stekpanna tills de har fått fin färg, ca 2 minuter. Låt broccolibuketterna steka med tills de är varma. Krydda med salt och peppar.
  6. Ta ut rotfrukterna och strö över parmesanosten. Sätt in och tillaga i ytterligare några minuter tills osten fått fin färg. Garnera med timjan. Serveras gärna till Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Parmesanosten kan bytas ut mot annan lagrad hårdost, t ex präst eller västerbotten.

Ingredienser

Portioner: 6
Rotfrukter
  • 1 1/2 kg potatis
  • ca 1 kg rotselleri
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 msk timjansblad till garnering
Svamp och broccoli
  • 750 g färsk broccoli
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 2 msk smör
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan