Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake
Aptitlig rostad potatis och rotselleri med finriven parmesanost. Härlig stekt shiitakesvamp och broccoli passar perfekt till de rostade rotfrukterna. Servera tillsammans med viltkryddad oxfilé och ancho-madeirasås.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
Rotfrukter
1 1/2 kg potatis
ca 1 kg rotselleri
färskpressad juice av 1/2 citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 dl finriven parmesan
1 msk timjansblad till garnering
Svamp och broccoli
750 g färsk broccoli
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
2 msk smör
olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det här var jättegott. Jag tog Västerbottenost i stället och det blev god smak på. Kommer att göra den här fler gånger men utesluta potatisen, eftersom den innehåller så mycket kolhydrater. Istället för shiitake tog jag skogschampinjoner. Rekommenderas verkligen.
Ninni
2010-01-02