Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake

2
1
Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake

Aptitlig rostad potatis och rotselleri med finriven parmesanost. Härlig stekt shiitakesvamp och broccoli passar perfekt till de rostade rotfrukterna. Servera tillsammans med viltkryddad oxfilé och ancho-madeirasås.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake

Ingredienser

6 portioner

Rotfrukter

1 1/2 kg potatis
ca 1 kg rotselleri
färskpressad juice av 1/2 citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 dl finriven parmesan
1 msk timjansblad till garnering

Svamp och broccoli

750 g färsk broccoli
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
2 msk smör
olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Parmesanosten kan bytas ut mot annan lagrad hårdost, t ex präst eller västerbotten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ninni

2010-01-02

Det här var jättegott. Jag tog Västerbottenost i stället och det blev god smak på. Kommer att göra den här fler gånger men utesluta potatisen, eftersom den innehåller så mycket kolhydrater. Istället för shiitake tog jag skogschampinjoner. Rekommenderas verkligen.