Rostade rödbetor och äpplen
Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 kg färska rödbetor
1 kg äpplen
2 - 3 msk pressad citronjuice
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl grovhackad gräslök
2 dl rucolasallad
1/2 dl riven pepparrot
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Använd gärna tunna plasthandskar, så slipper du bli röd om händerna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi754 KJ / 178 kCal
Fett5.6 g
Salt0.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein2.4 g
Kommentarer