Rostade rödbetor och äpplen

6
0
Rostade rödbetor och äpplen

Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rostade rödbetor och äpplen

Ingredienser

10 (buffé)
1.5 kg
färska rödbetor
1 kg
äpplen
2 - 3 msk
pressad citronjuice
3 msk
rapsolja
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
0.5 dl
grovhackad gräslök
2 dl
rucolasallad
0.5 dl
riven pepparrot

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Använd gärna tunna plasthandskar, så slipper du bli röd om händerna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 754 KJ / 178 kCal
Fett 5.6 g
Salt 0.84 g
Kolhydrater 26.3 g
Protein 2.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept