Rostade rödbetor och äpplen

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostade rödbetor och äpplen

Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rostade rödbetor och äpplen

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 kg  färska rödbetor
1 kg  äpplen
2 - 3 msk  pressad citronjuice
3 msk  rapsolja
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 dl  grovhackad gräslök
2 dl  rucolasallad
1/2 dl  riven pepparrot

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd gärna tunna plasthandskar, så slipper du bli röd om händerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi754 KJ / 178 kCal
Fett5.6 g
Salt0.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein2.4 g

Testa liknande recept

Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Suovastartar på rödbeta
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad ruccolafärskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med rödbetor och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga