Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rostade rödbetor och äpplen

Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  3. Stek dem i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Skär under tiden äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Häll över citronjuice och blanda runt. Lägg äpplena på en annan bakpappersklädd plåt och sätt in dem i övre delen av ugnen.
  5. Stek rödbetor och äpplen i 10 minuter.
  6. Lägg rödbetor och äpplen på ett fat. Häll över olja och vinäger. Strö över salt, peppar, gräslök, sallad och pepparrot. Servera ljummet eller kallt.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Tips

Använd gärna tunna plasthandskar, så slipper du bli röd om händerna.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffé)
  • 1 1/2 kg färska rödbetor
  • 1 kg äpplen
  • 2 - 3 msk pressad citronjuice
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl grovhackad gräslök
  • 2 dl ruccolasallad
  • 1/2 dl riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 754 kJ / 178 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer