Rostade rödbetor och äpplen

Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 kg färska rödbetor
1 kg äpplen
2 - 3 msk pressad citronjuice
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl grovhackad gräslök
2 dl rucolasallad
1/2 dl riven pepparrot
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi754 KJ / 178 kCal
Fett5.6 g
Salt0.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein2.4 g
Kommentar
Underbart gott. Härligt med dessa smaker ihop. Så fräscht och ändå matigt.
Ulrika
2024-09-26