Hemlagad ruccolafärskost
Ett härligt recept på oemotståndlig, hemgjord färskost med ruccola att servera som tillbehör. Du gör den smakrika osten av filmjölk, salt, peppar och ruccolasallad.
Ingredienser
3 dl
1 l filmjölk
salt och svartpeppar
70 g rucolasallad
Färskost med örter och citron
2 dl örter, t ex timjan och oregano
citronskal
Färskost med tomat och oliver
1 dl hackade oliver
5 hackade soltorkade, marinerade tomater
Färskost med pepparrot
2 msk färskt riven pepparrot
1 dl hackad bladpersilja
För alla
Gäller bassåsen: färskosten är gluten- och äggfri, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk.
Gör så här
Tips
Gör en svensk tapas: servera färskosten med hjortsalami och älgkorv på små knäckebröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer