Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemlagad ruccolafärskost

Ett härligt recept på oemotståndlig, hemgjord färskost med ruccola att servera som tillbehör. Du gör den smakrika osten av filmjölk, salt, peppar och ruccolasallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag. Häll i filmjölken. Låt den stå och rinna av under natten i kylskåp.
  2. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Mixa ruccolan med lite av ostmassan. Vänd ner resten av ostmassan, smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.
  3. Flera smaksättningar att välja på: Alt 1: örter t.ex. timjan och oregano, rivet citronskal. Alt 2: hackade oliver, hackade soltorkade marinerade tomater. Alt 3: färsk riven pepparrot och hackad bladpersilja.

För alla

Gäller bassåsen: färskosten är gluten- och äggfri, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk.

Tips

Gör en svensk tapas: servera färskosten med hjortsalami och älgkorv på små knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 l filmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 70 g ruccolasallad
Färskost med örter och citron
  • 2 dl örter, t ex timjan och oregano
  • rivet citronskal
Färskost med tomat och oliver
  • 1 dl hackade oliver
  • 5 hackade soltorkade, marinerade tomater
Färskost med pepparrot
  • 2 msk färskt riven pepparrot
  • 1 dl hackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan