Rostade rödbetor och äpplen

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostade rödbetor och äpplen

Dessa rostade rödbetor med äpplen är en härlig smakbrytare till både kyckling och lax. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rostade rödbetor och äpplen

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 kg färska rödbetor
1 kg äpplen
2 - 3 msk pressad citronjuice
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl grovhackad gräslök
2 dl rucolasallad
1/2 dl riven pepparrot

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Underbart gott. Härligt med dessa smaker ihop. Så fräscht och ändå matigt.

    Ulrika

Näringsvärde per bufféportion

Energi754 KJ / 178 kCal
Fett5.6 g
Salt0.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein2.4 g

Testa liknande recept

  • Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbets- och pepparotssallad
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Het rödbets- och pepparrotsrasp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemlagad ruccolafärskost
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad