Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.

Ingredienser
4 portioner
350 g färska rödbetor
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
ca 1 dl cashewnötter
2 salladslökar
1/2 msk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
65 g mangold
Till servering
kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer