Rostade rödbetor med cashewnötter
Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.
Ingredienser
4 portioner
350 g färska rödbetor
salt
svartpeppar
1 msk olivolja
ca 1 dl cashewnötter
2 salladslökar
1/2 msk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
65 g mangold
Till servering
kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)
Gör så här
Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket trevlig med grovkornig bulgur och marinerad tofu 😉
Christofer
2024-09-21