Rostade rödbetor med cashewnötter

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1Klimatsmart
Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.

Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
350 g  färska rödbetor
salt
svartpeppar
1 msk  olivolja
ca 1 dl  cashewnötter
2   salladslökar
1/2 msk  riven ingefära
2 msk  japansk soja
1 msk  risvinäger
1 tsk  sesamolja
65 g  mangold

Till servering

kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)

Gör så här

Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Mycket trevlig med grovkornig bulgur och marinerad tofu 😉

Christofer

2024-09-21

Näringsvärde per portion

Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Riswok med frukt och grönt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulbetor i ugn med grön chili och citron
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd curryströmming
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostgratinerade rödbetor med quinoa och timjancrème
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga