Rostade rödbetor med cashewnötter

7
0 Klimatsmart
Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.

Skriv ut
Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
350 g
färska rödbetor
-
salt och svartpeppar
1 msk
olivolja
ca 1 dl
cashewnötter
2
salladslökar
1/2 msk
riven ingefära
2 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja
65 g
mangold

Till servering

kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2634 KJ / 630 kCal
Fett 21 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 64 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept