Rostade rödbetor med cashewnötter

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.

Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
350 g  färska rödbetor
salt och svartpeppar
1 msk  olivolja
ca 1 dl  cashewnötter
2   salladslökar
1/2 msk  riven ingefära
2 msk  japansk soja
1 msk  risvinäger
1 tsk  sesamolja
65 g  mangold

Till servering

kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Riswok med frukt och grönt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulbetor i ugn med grön chili och citron
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostgratinerade rödbetor med quinoa och timjancrème
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetspaj med getost och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga