Rostade rödbetor med cashewnötter

7
0
Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.

Rostade rödbetor med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
350 g färska rödbetor
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
ca 1 dl cashewnötter
2 salladslökar
1/2 msk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
65 g mangold

Till servering

kyckling
basmatiris (gärna fullkorn)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är inklusive kyckling och ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2634 KJ / 630 kCal
Fett 21 g
Salt 6 g
Kolhydrater 64 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden