Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostade palsternackor med honung och rosmarin

Ljuvliga rostade palsternackor med smak av söt honung och rosmarin. Rosta dina palsternackor, ringla över honung och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Ett tillbehör som lyfter vilken måltid som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och dela palsternackorna på längden. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Lägg på rosmarinkvisten.
  3. Rosta dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Ringla över honung och smaka av med salt och svartpeppar, gärna från kvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg palsternackor
  • 1 msk olja
  • 1 stor rosmarinkvist
  • 1 msk flytande honung gärna akaciahonung
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?