Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grekisk skinkstek

Den grekiska skinksteken smörjs in med havssalt, rosmarin, vitlök och honung. Detta ger skinksteken härliga smaker av sött och salt. Servera tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Klappa in steken/karrén ordentligt i salt. Krossa vitlöksklyftorna och tryck på dem ovanpå tillsammans med repad rosmarin.
  3. Lägg köttet på ett galler och ringla över oljan. Ugnsstek i 3 1/2 timme.
  4. Ta ut steken och höj temperaturen till 200°C. Ringla honung över steken och ställ in den i ytterligare 10 minuter.
  5. Ta ut steken och låt den vila i ca 10 minuter. Skär loss steken från benet och skär i tunna skivor.

För alla 

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kan även serveras med en god sallad och klyftpotatis.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg skinkstek med ben eller hel karré
  • 1 1/2 dl grovt havssalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1090 kJ / 260 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden