Grekisk skinkstek

55
9
Grekisk skinkstek

Den grekiska skinksteken smörjs in med havssalt, rosmarin, vitlök och honung. Detta ger skinksteken härliga smaker av sött och salt. Servera tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Grekisk skinkstek

Ingredienser

8 portioner
2 kg skinkstek med ben eller hel karré
1 - 1 1/2 dl grovt havssalt
4 vitlöksklyftor
2 rosmarinkvistar
1/2 dl olivolja
3 msk flytande honung

För alla 

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Kan även serveras med en god sallad och klyftpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Kajsa

2022-04-12

Jättegod! Jag hade skinkstek utan ben så jag kortade tiden i ugnen och hade lite mindre salt.

Caroline

2021-04-02

Lättlagat medan man gör annat så som städning. Steken sköter sig av sig självt

Britt

2018-01-05

Saftig och god. Lagom salt. Men honungen märktes inte. Jag hade termometer i så det var inga problem med att se när den blev klar.

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 460 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 8 g
Protein 67 g
Läs mer om näringsvärden