Grekisk skinkstek

Den grekiska skinksteken smörjs in med rosmarin, vitlök, salt och honung. Detta ger skinksteken härliga smaker av sött och salt. Servera gärna tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 kg benfri skinkstek eller fläskkarré
2 vitlöksklyftor
2 rosmarinkvistar
1 tsk salt
peppar
1 1/2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Gör så här
01:30:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1398 KJ / 334 kCal
Fett11 g
Salt2.2 g
Kolhydrater9 g
Protein50 g
Kommentarer
Vart ska olivolja på?
Joakim
2025-01-24Tog nästan 2 h att göra med karré, men det blev väldigt gott! Jag gjorde en sås med skyn, brun maizena-redning och matlagningsgrädde.
Annika
2025-01-12Mycket Gott
Steen
2024-04-07