Rökig quorn med picklad rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökig quorn med picklad rödlök

Rökig quorn med picklad rödlök är perfekt för buffén och dessutom helt vegetarisk. De strimlade quornfiléerna tillagas i ugn och täcks sedan av rödlök blandad med citronjuice och socker. Servera gärna med ingefärsgräddfil och gurksallad med vallmo.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Strimla quornfiléerna på längden. Lägg i en ugnssäker form. Blanda liquid smoke med olivolja och ringla över quornen. Tillaga i ugnen i 12 minuter. Låt svalna. Strö flingsalt över.
  3. Rödlök: Skala och skär rödlökarna i tunna ringar. Gnid in i salt. Låt stå i 30 minuter. Skölj av och pressa ut vattnet. Blanda löken med citronjuice och socker. Låt stå i 30 minuter.
  4. Lägg upp quorn på ett fat vid servering. Fördela rödlöken över och servera med Gurksallad med vallmo och Ingefärsgräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Tips

Purjo och rödlök som får fräsa mjuka får en fyllig söt smak. Västerbottensost och kryddpeppar ger karaktär.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 paket quornfiléer (à ca 400 g)
  • 2 tsk Liquid smoke
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 870 kJ / 211 kCal
Läs mer om näringsvärden