Rökig quorn med picklad rödlök
![Rökig quorn med picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16989/cf_259/rokig_quorn_med_picklad_rodlok.jpg)
Rökig quorn med picklad rödlök är perfekt för buffén och dessutom helt vegetarisk. De strimlade quornfiléerna tillagas i ugn och täcks sedan av rödlök blandad med citronjuice och socker. Servera gärna med ingefärsgräddfil och gurksallad med vallmo.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
![Rökig quorn med picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16989/cf_259/rokig_quorn_med_picklad_rodlok.jpg)
Ingredienser
10 portioner
2 paket quornfiléer (à ca 400 g)
2 tsk Liquid smoke
3 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
Picklad rödlök
2 rödlökar
2 tsk salt
4 tsk färskpressad citronjuice
2 tsk socker
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör så här
Tips
Purjo och rödlök som får fräsa mjuka får en fyllig söt smak. Västerbottensost och kryddpeppar ger karaktär.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi870 KJ / 211 kCal
Kommentarer