Rostade kryddiga kikärtor

Kikärtor som rostats i ugnen är urläckert och superenkelt som snack eller drinktilltugg. Rosta kikärtorna i vitlöksolja och krydda med paprikapulver för kryddig smak och fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1005 KJ / 240 kCal
Fett11 g
Salt0.83 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
25 stJättegott
Britt
TIPS. Gör som receptet. Lägg i en plåtform och lägg sen en plåt som har hål/som är för varmluft över. Då poppar dom inte runt i hela ugnen☺️☺️
Emma-louise
Jag gjorde i 180 grader varmluft 45 min. Kryddade med salt, cayenne och torkad ramslök. Så otroligt gott!
Linn adrienne
Nä men aldrig mer. Hur göra rent denna ugn efter detta. Suck
Carina
Så himla goda men vilket helvete att städa ur ugnen eftersom de exploderade, vad gjorde jag för fel?
Alexandra
Hittar inte vitlök i receptet
Birgitta
Jag använde mig av 2 paket, skalade dem (tycker de blir krispigare då), 1/2 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 tsk paprikapulver och 2.5 tsk vitlökspulver + lite cayennepeppar. Körde dem i varmluftsugn på 180°c och rörde om varje kvart. Körde 45 minuter men borde tagit ut dem efter 40, det går fort på slutet! Mina blev krispiga och smakrika.
Matilda
Följde receptet till punkt och pricka. Fick inte mina kikärtor rostade, de va fortfarande mjuka. Kolla annat recept
Hilda
När ska saltet användas?
Karin
Körde efter receptet, en del poppande men fullt hanterbart. Jättegod kryddning!!
Ann-christine