Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris

undefined

Ingredienser
4 portioner
Kronärtskocksbottnar
1 citron
5 dl kallt vatten
4 kronärtskockor
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Kryddris
ca 400 g kokta kikärtor
65 g färsk spenat
4 port basmatiris
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 msk curry
2 msk smör
Limeyoghurt
skal och saft av 1 lime
2 dl matyoghurt
Till servering
200 g halloumi
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och halloumi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 729 kCal
Fett28 g
Salt4.78 g
Kolhydrater80 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer