Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris

0
0
Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris

Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris

Ingredienser

4 portioner

Kronärtskocksbottnar

1 citron
5 dl kallt vatten
4 kronärtskockor
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Kryddris

ca 400 g kokta kikärtor
65 g färsk spenat
4 port basmatiris
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 msk curry
2 msk smör

Limeyoghurt

skal och saft av 1 lime
2 dl matyoghurt

Till servering

200 g halloumi

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och halloumi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3041 KJ / 729 kCal
Fett 28 g
Salt 4.78 g
Kolhydrater 80 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden