Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris
Upptäck en skatt med våra rostade kronärtskocksbottnar, toppade med hyvlad halloumi och kryddris. En läcker kombination av krispiga, färska kronärtskockor, salt halloumi och kryddig ris gör detta till en rätt som inte lämnar någon oberörd. Utforska vårt spännande recept och låt din middag bli en fest.
Ingredienser
4 portioner
Kronärtskocksbottnar
1 citron
5 dl kallt vatten
4 kronärtskockor
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Kryddris
ca 400 g kokta kikärtor
65 g färsk spenat
4 port basmatiris
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 msk curry
2 msk smör
Limeyoghurt
skal och saft av 1 lime
2 dl matyoghurt
Till servering
200 g halloumi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 729 kCal
Fett28 g
Salt4.78 g
Kolhydrater80 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer