Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Rostade kronärtskocksbottnar med hyvlad halloumi och kryddris

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kronärtskocksbottnar: Dela och pressa citronen i vattnet.
  3. Bryt bort stjälken av kronärtskockan. Skär bort ca 1 cm längst ner vid stjälkfästet och ca 8 cm av toppen.
  4. Bryt bort bladen runt kronärtskocksbotten och finputsa runt om med en liten vass kniv. Skär bort de fina bladen jäms med bottens topp och gröp ur ”skägget” med ett kuljärn eller en vass tesked. Lägg de renskurna bottnarna i citronvattnet.
  5. Ta upp bottnarna ur vattnet, torka av dem med hushållspapper. Vänd dem i olivoljan, salta och peppra.
  6. Lägg bottnarna i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen tills bottnarna är mjuka, det tar 25-30 minuter.
  7. Kryddris: Häll kikärtorna i ett durkslag, skölj dem och låt rinna av. Hacka spenaten grovt.
  8. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med stjärnanis, kanel och curry. Vänd ner kikärtor, spenat och smör när riset är färdigkokt
  9. Limeyoghurt: Riv det yttersta skalet av limen och blanda med yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
  10. Till servering: Hyvla halloumin med osthyvel.
  11. Servera kronärtskocksbottnarna med hyvlad halloumi, kryddris och limeyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
Kronärtskocksbottnar
  • 1 citron
  • 5 dl kallt vatten
  • 4 kronärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Kryddris
  • ca 400 g kokta kikärter
  • 65 g färsk spenat
  • 4 port basmatiris
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 msk curry
  • 2 msk smör
Limeyoghurt
  • skal och saft av 1 lime
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 200 g halloumiost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3041 kJ / 729 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept