Rostade kikärtor med rökt paprika

Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt2.72 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
4 stÖnskvärt att det står i receptet att kikärtorna kan explodera ut i hela ugnen och att lägga ngt över. Ugnar är svårstädade med värmeelementen i taket och gejdrar på sidorna. Trist. Kikärtorna är goda! /Ännu en som inte läst kommentarerna innan.
Gisela
Ett tips är att faktiskt skala kikärtorna innan ni torkar dem och kör in dem i ugnen. De blir mycket krispigare och exploderar knappt
Alice
Precis som för Martin exploderade kikärterna i min nya ugn. Det var svårt att få bort. Önskar att jag hade läst Martins kommentar innan jag provade.
Gunnel
En varning! Kikärtorna exploderar i ugnen och blir till små små mikropartiklar spridda över hela insidan på ugnen. Lägg på folie på ugnsformen!
Martin
Hej Martn! Kikärterna kan spricka ibland och då kan det stänka lite. Sätter man folie på formen så blir inte de inte gyllene och knapriga. Så håll koll! Hälsningar Michelle
ICA-köket