Fikonkaka

15
8
Fikonkaka

Fikonkaka passar inte bara till jul! En mustig och söt kaka gör du av fikon, konjak, smör, socker, ägg, mjöl, russin och hasselnötter. Fikonkakan är härlig att servera till efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Fikonkaka

Ingredienser

1 kaka
200 g torkade fikon
1 dl konjak eller madeira
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter (1 dl = ca 50 g)

För alla 

Fikonkaka innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktos- och mjökproteinfri: välj laktosfritt eller mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ann-sophie

2022-12-04

Fantastiskt god, bakas till varje jul.

Ann-sophie

2022-12-04

Mycket god, bakar den varje jul.

Annika

2020-12-22

Den här har vi varje år på julen! Dryg, supergod och mycket hållbar!