Fikonkaka
Fikonkaka passar inte bara till jul! En mustig och söt kaka gör du av fikon, konjak, smör, socker, ägg, mjöl, russin och hasselnötter. Fikonkakan är härlig att servera till efterrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
1 kaka
200 g torkade fikon
1 dl konjak eller madeira
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter (1 dl = ca 50 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad kan använda istället för konjak? Ska bakas för barn
Zainura
2023-10-23Hej Zainura! Det är lite svårt att ersätta konjaken i detta recept, det finns risk att den inte kommer smaka så mycket. Men möjligen att du kan byta ut mot färskpressad apelsinsaft och gärna lite apelsinskal för att få lite mer smak. Kan annars tipsa om denna kaka som är liknande om de kan vara ett alternativ https://www.ica.se/recept/fruktkaka-med-torkade-fikon-715499/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-24Fantastiskt god, bakas till varje jul.
Ann-sophie
2022-12-04Mycket god, bakar den varje jul.
Ann-sophie
2022-12-04