Fikonkaka

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
9
Fikonkaka

Fikonkaka passar inte bara till jul! En mustig och söt kaka gör du av fikon, konjak, smör, socker, ägg, mjöl, russin och hasselnötter. Fikonkakan är härlig att servera till efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Fikonkaka

Ingredienser

1 kaka
200 g  torkade fikon
1 dl  konjak eller madeira
150 g  rumsvarmt smör
2 1/2 dl  socker
3   ägg
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  russin
1 dl  grovhackade hasselnötter (1 dl = ca 50 g)

För alla 

Fikonkaka innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktos- och mjökproteinfri: välj laktosfritt eller mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Vad kan använda istället för konjak? Ska bakas för barn

Zainura

2023-10-23

Hej Zainura! Det är lite svårt att ersätta konjaken i detta recept, det finns risk att den inte kommer smaka så mycket. Men möjligen att du kan byta ut mot färskpressad apelsinsaft och gärna lite apelsinskal för att få lite mer smak. Kan annars tipsa om denna kaka som är liknande om de kan vara ett alternativ https://www.ica.se/recept/fruktkaka-med-torkade-fikon-715499/ Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-24

Fantastiskt god, bakas till varje jul.

Ann-sophie

2022-12-04

Mycket god, bakar den varje jul.

Ann-sophie

2022-12-04

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Konjaksrullar med fikon
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juligt fröbröd
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga