Rostade gulbetor och morötter med hummus

3
1 Klimatsmart
Rostade gulbetor och morötter med hummus

Rostade rotsaker är väl ändå en underskattad rätt? Speciellt när de blir så här goda och färgglada. Blanda gulbetor och morötter, samt krispig salladslök och servera med nykokt ris, en fräsch sallad med solrosfrön och persilja och middagen serverar sig nästan själv!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Rostade gulbetor och morötter med hummus

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotsaker

500 g
små morötter
500 g
gulbetor
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
förp parmesanost (à 150 g)
4
port ris

Sallad

1
kruksallad
saften av 1/2
citron
1 msk
olivolja
1/2
kruka persilja
1 dl
solrosfrön

Till servering

1
förp hummus (à 275 g)

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna hastigt i en torr stekpanna med lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Karin

11/28/2019

Ris och rotsaker blev en tråkig kombo, men rotsakerna med parmesan var i sig goda

Näringsvärde per portion

Energi 3074 KJ / 735 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept