Rostade gulbetor och morötter med hummus
Rostade rotsaker är väl ändå en underskattad rätt? Speciellt när de blir så här goda och färgglada. Blanda gulbetor och morötter, samt krispig salladslök och servera med nykokt ris, en fräsch sallad med solrosfrön och persilja och middagen serverar sig nästan själv!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotsaker
500 g små morötter
500 g gulbetor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 förp parmesan (à 150 g)
4 port ris
Sallad
1 kruksallad
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
1 dl solrosfrön
Till servering
1 förp hummus (à 275 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3074 KJ / 735 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gulbetorna blev inte klara på tiden som angavs i receptet. De var i ugnen totalt i 40 min. Men då blev de brända istället. Rekommenderar att förkoka betorna innan de rostas. Monica
Monica
2022-03-17Ris och rotsaker blev en tråkig kombo, men rotsakerna med parmesan var i sig goda
Karin
2019-11-28