Rostade rotsaker är väl ändå en underskattad rätt? Speciellt när de blir så här goda och färgglada. Blanda gulbetor och morötter, samt krispig salladslök och servera med nykokt ris, en fräsch sallad med solrosfrön och persilja och middagen serverar sig nästan själv!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
8 2020
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Monica
2022-03-17Gulbetorna blev inte klara på tiden som angavs i receptet. De var i ugnen totalt i 40 min. Men då blev de brända istället. Rekommenderar att förkoka betorna innan de rostas. Monica
Karin
2019-11-28Ris och rotsaker blev en tråkig kombo, men rotsakerna med parmesan var i sig goda