Rostade gulbetor och morötter med hummus

3
2 Klimatsmart
Rostade gulbetor och morötter med hummus

Rostade rotsaker är väl ändå en underskattad rätt? Speciellt när de blir så här goda och färgglada. Blanda gulbetor och morötter, samt krispig salladslök och servera med nykokt ris, en fräsch sallad med solrosfrön och persilja och middagen serverar sig nästan själv!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Rostade gulbetor och morötter med hummus

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotsaker

500 g små morötter
500 g gulbetor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 förp parmesan (à 150 g)
4 port ris

Sallad

1 kruksallad
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
1 dl solrosfrön

Till servering

1 förp hummus (à 275 g)

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna hastigt i en torr stekpanna med lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Monica

2022-03-17

Gulbetorna blev inte klara på tiden som angavs i receptet. De var i ugnen totalt i 40 min. Men då blev de brända istället. Rekommenderar att förkoka betorna innan de rostas. Monica

Karin

2019-11-28

Ris och rotsaker blev en tråkig kombo, men rotsakerna med parmesan var i sig goda

Näringsvärde per portion

Energi 3074 KJ / 735 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden