Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade citron- och parmesangrönsaker

Rostade citron- och parmesangrönsaker smakar ljuvligt med nygrillade revbensspjäll. Rosta aubergine, squash och paprika i ugnen. Strö citron och parmesanost över grönsakerna så får en de fräsch och god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. Droppa lite av olivoljan i botten på en långpanna. Skär aubergine, squash och paprika (urkärnad) i stora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg i alla grönsakerna och häll över resten av oljan. Salta och blanda väl.
  3. Ställ in grönsakerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör då och då, se till att det inte bränns.
  4. Riv skalet från citronen. Ta ut grönsakerna och strö över det rivna citronskalet och parmesanosten. Krydda med svartpeppar och servera genast till nygrillade revbensspjäll.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor squash
  • 3 paprikor i olika färger
  • 2 rödlökar
  • 250 g gröna bönor
  • gourmetsalt
  • 1 citron
  • 100 g riven parmesanost
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?