Chiligryta

En mustig och god gryta av chili, kyckling, squash, aubergine, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Servera chiligrytan varm och avnjut tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Ingredienser
4 portioner
250 g kycklingfilé
1 gul squash (1 = 4 minisquash)
1 aubergine
1 - 1 1/2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk röd chilipaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
juice och fint rivet skal av 1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna gör vi ofta, men vi varierar oss med frysta wokgrönsaker. Har även haft lax, Quorn eller fläskkött istället för kyckling.
Bibbi
2010-10-18Hade i mer grönsaker som tex. paprika och morötter, då blev det helt ok.
Anette
2007-08-20250 g kycklingfilé till 4 pers låter inte riktigt rätt. Ska det verkligen vara så? Annars gott och väldigt lättlagat.
Elin
2007-01-14