Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiligryta

En mustig och god gryta av chili, kyckling, squash, aubergine, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Servera chiligrytan varm och avnjut tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skär squash och aubergine i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller vid panna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Salta. Tillsätt chilipaste och grönsaker. Stek några minuter tills även de fått fin färg.
  3. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och lime. Sjud tills grönsakerna är knappt mjuka.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kycklingfilé
  • 1 gul squash (1 = 4 minisquash)
  • 1 aubergine
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk röd chilipaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • juice och fint rivet skal av 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?