Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärskarré med potatisspett

Festligt recept på fläskkarré som fått en marinad av bland annat ingefära och soja. Denna smakrika ingefärskarré grillas några minuter innan den serveras med potatisspett och en utsökt hemmagjord sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda olja, ingefära, soja, salt och peppar. Gnid in köttet med blandningen. Låt stå kallt ca 1 tim.
  2. Skölj och skär squashen i kuber. Trä upp squash, potatis och sköljda körsbärstomater på grillspetten. Pensla med olja och strö på salt.
  3. Rör samman ingredienserna till såsen. 
  4. Grilla karréskivorna ca 4 minuter/sida och potatisspetten totalt ca 5 min.
  5. Servera med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk färskriven ingefära
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 200 g)
Spett
  • 1 squash
  • 16 små kokta färskpotatisar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 msk olja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 4 grillspett
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1/2 msk farin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?